Anasayfa / Kamu Sendikaları / 1 Mayıs’ta Ek Ders Ücretleri’ne De Tatil

1 Mayıs’ta Ek Ders Ücretleri’ne De Tatil

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Yasanın, 22/4/2009 gün ve 5892 sayılı Yasanın 1 inci maddesiyle değiştirilen 2/C maddesi uyarınca “1 Mayıs günü” resmi tatil ilan edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 16/1-b maddesi uyarınca, “İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış” sayılacaklardır.

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi tatil olsa da 1 Mayısın milli ve mahalli bir bayram olmadığını dolayısıyla derse girmeyen öğretmenlerin ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılamayacaklarını savunmaktadır.

1 Mayıs, işçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür; resmi tatil olması için onlarca yıl mücadele edilmiştir. Yasa değişikliğinin doğal sonucu öğretmenlerin ek ders ücretinin kesilmesi olmamalıdır. Başta sınıf öğretmenleri olmak üzere, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesi ciddi bir sorun yaşanmasına yol açacaktır.

Anımsanacağı gibi hükümet, 29 Mart seçimleri nedeniyle 30 Mart günü izinli sayılan öğretmenlerin ek ders ücreti mağduriyeti yaşamaması için bir karar almış, alınan karar uyarınca öğretmenlerin ek ders ücreti kesilmemişti. 650 bin eğitim emekçisi, haklı olarak, hükümetin 1 Mayıs için de bir karar almasını ve soruna çözüm bulunmasını beklemektedir. Aksi bir uygulamanın hukuk ve adaletle bağdaştırılmasına olanak yoktur.

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz girişimler sürecektir. Bakanlık bu sorunu gecikmeden ve öğretmenleri zarara uğratmayacak biçimde çözmelidir.

Kaynak Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …