Anasayfa / Kamu Sendikaları / 1 MAYIS “ÇALIŞMA BAYRAMI” ADI ALTINDA TATİL EDİLMELİDİR.

1 MAYIS “ÇALIŞMA BAYRAMI” ADI ALTINDA TATİL EDİLMELİDİR.

Siyasi irade, 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesi konusunda süreci başlatarak önemli bir adım atmıştır. Bu gelişme Türkiye Kamu-Sen tarafından da olumlu karşılanmaktadır. Ancak, Türkiye Kamu-Sen olarak daha önce de belirttiğimiz gibi 1 Mayıs “Çalışma Bayramı” olarak tatil edilmelidir. Böylece 1 Mayıs daha anlamlı bir hale gelecektir. 1 Mayıs anlamına uygun olarak, çalışanların sorunlarının tartışıldığı, sorunların çözümü için somut adımların atıldığı çalışan, işveren ve siyasi iradenin kaynaştığı, çalışma barışının sağlandığı bir gün olarak görülmeli ve yapılacak düzenlemeler bu yolda olmalıdır.

Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz, bu yıl 1 Mayıs’ı daha da anlamlı bir gün haline getirmektedir. Ekonomik krizin nefesini ensesinde hisseden çalışanların sorunları her zamankinden fazladır.

Türkiye Kamu-Sen olarak yasakların, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırıldığı bir ülke en büyük hayalimizdir. Ancak, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılması konusunda ısrar etmenin de kimseye faydası olmayacağı, tüm kesimlerin toplumu gerginliğe sevk edecek tutum ve davranışlardan kaçınması gerektiği inancındayız. 1 Mayıs Türkiye’nin dört bir köşesinde kutlanabilmelidir. Taksim ısrarı nedeniyle geçtiğimiz senelerde yaşanan çatışma ortamı, çalışanların sorunlarının dile getirilmesi yolundaki en büyük engel olarak karşımıza çıkmıştır. Bu tür eylem ve kutlamalarda amaç, her zaman çalışanların haklarının dile getirildiği, sorunlarının tartışıldığı zeminlerin oluşturulması olmalıdır.

Türkiye Kamu-Sen olarak, 1 Mayıs’ın tatil edilmesi kararından mutluluk duyduğumuzu bir kez daha belirtiyor, siyasi iradenin 1 Mayıs gününü resmi tatil ilan eden düzenlemeyi hazırlarken, adının da “Çalışma Bayramı” olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

Kaynak: Kamu-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …