Anasayfa / Kamu Sendikaları / 1 Mayıs ta Öğretmenlerin ek ders kaybı yaşamamaları için resmi yazı ile başvuruda bulunduk.

1 Mayıs tarihi “Emek ve Dayanışma Günü” olarak, resmi tatil ilan edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ek ders ücret kararlarına göre okulların milli bayramlar dışında tatil edilmesi halinde öğretmenler büyük hak kaybına uğramaktadır.

1 Mayıs’ın tatil olmasıyla eğitim çalışanları yeni bir ek ders kaybı mağduriyeti daha yaşayacaktır. Öğretmenlerin ek ders kaybı yaşamamaları için; milli bayramlar dışındaki dini bayramlar, hava şartlarından dolayı okulların tatil edilmesi, seçim ve 1 Mayıs tarihlerinde öğretmenlerin ek ders görevlerini yapmış sayılmaları veya görevli izinli sayılmaları gerekmektedir.

Sorunun çözülmesi, eğitim çalışanlarının ek ders ücretleri kesilmemesi için Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı sayın Cemil ÇİÇEK’in şahsına resmi yazı ile başvuruda bulunduk. Bir an önce gereken düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin oluşmasının engellenmesini umuyoruz.

Kaynak:Türk Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …