Anasayfa / Kamu Sendikaları / 2010 Yılı Toplu Görüşmeleri Ön Hazırlık Çalışma Toplantısı Yapıldı

2010 Yılı Toplu Görüşmeleri Ön Hazırlık Çalışma Toplantısı Yapıldı

Konfederasyonumuz Memur-Sen, 15 Ağustos 2010’da başlayacak Toplu Görüşme öncesinde Mali ve Sosyal Haklarla ilgili taleplerini belirlemek üzere Memur-Sen ve bağlı sendikaların Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme sekreterleri ile “2010 Yılı Toplu Görüşmeleri Ön Hazırlık Çalışma Toplantısı” kapsa- mında bir araya geldi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri H. Bayram Tonbul başkanlığında yapılan ilk toplantıya katılarak kısa bir konuşma yaptı.

2009 Yılı Toplu Görüşmelerini takip eden süreçle ilgili genel bir değerlendirme yapan Gündoğdu, bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaptıkları ziyarette de Memur-Sen ve bağlı sendikaların hizmet kollarında yaşanan sorun ve talepleri dile getirdiklerini hatırlattı.

Memur-Sen’in, taleplerinin kazanıma dönüşmesi konusunda verdiği kararlı ve uzun soluklu mücadeleler sonucunda birçok kazanıma imza attığını vurgulayan Gündoğdu, bu kazanımların kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirmede Memur-Sen’in öncü, ısrarcı ve kararlı tutumunu bir kez daha teyit ettiğini söyledi.

Memur-Sen’in kamu görevlilerinin ‘Mali ve Sosyal Haklar’ konusunda sendikal mücadele verdiğini, bu kararlı mücadelesini toplu sözleşme hakkının ‘Anayasa Değişikliği Paketi’nde yer alması noktasında da sürdürdüğünü kaydeden Gündoğdu, “Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte hayata geçecek olan toplu sözleşme düzeninde, kamu görevlileri adına daha fazla demokrasi diyen, vesayetçi yapıya direnen, hem özgürlük hem aş kavgası veren Memur-Sen, toplu görüşme döneminde elde ettiği kazanımların çok üstünde kazanımlar üretecek ve kamu görevlilerinin akademik hizmet sendikacılığı anlamında yetkili ve etkili tek tercihi olmaya devam edecektir” dedi.

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı H. Bayram Tonbul ise, Memur-Sen’in 2010 Yılı Toplu Görüşme masasına, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen ve Enerji-Bir-Sen olmak üzere 5 yetkili sendika ile oturacaklarını dile getirerek, çalışma toplantısında ele alınan taleplerin tüm kamu çalışanlarını kapsadığını ifade etti.

392 bin 171 üye sayısıyla “Yetkili Konfederasyon” olan Memur-Sen’in tüm kamu çalışanlarını temsil ettiğini belirten Tonbul, kamu çalışanlarının kendileri adına toplu sözleşme imzalama yetki ve sorumluluğunu Memur-Sen’de gördüklerinin altını çizdi.

21-24 Temmuz 2010 tarihleri arasında İznik’te gerçekleştirilen toplantıya, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı H. Bayram Tonbul’un yanısıra Diyanet-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hadi Erdoğmuş, Sağlık-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mustafa Kulluk, Bem-Bir-Sen Genel Eğitim ve Toplu Görüşme Sekreteri Recayi Karslı, Toç-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Aziz Oğuzhan Karaman, Enerji-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri İbrahim Hakkı Gül, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, Büro-Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Sait İnan, Kültür Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Musa Saçıkara ve Memur-Sen Genel Merkezi danışmanları katıldı.

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …