Anasayfa / Kamu Sendikaları / 30 MART EK DERS PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK

30 MART EK DERS PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK

Sendikamızın dile getirdiği 30 Mart’ta yaşanacak olan ek ders problemi çözüldü. Genel Başkan İsmail KONCUK’u arayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil ÇİÇEK problemin çözülmesi için gerekli kararı aldıklarını açıkladı.

Bilindiği gibi Türk Eğitim Sen 13 Mart’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 30 Mart tarihinde okullarda eğitim öğretime ara verileceğini bu durumda öğretmenlerin o haftaya ait ek derslerini alamayacağını ifade etmiş ve problemin düzeltilmesi için öğretmenlerin 30 Mart 2009 tarihinde görevli izinli sayılmasını istemişti.

MEB yetkilileri ile de görüşen Genel Başkan KONCUK, ilgili ek ders mevzuatı gereği öğretmenlere ek ders ücreti ödenemeyeceği bilgisine ulaşmıştı. Konuyu basın açıklaması ile duyuran Türk Eğitim Sen, 650 bin öğretmenin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması için Başbakanlığa başvuru yaptığını, gerekirse dava açılacağını duyurmuştu.

Gösterdiğimiz tepkiler ve konunun basına düşmesi sonucunda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil ÇİÇEK, Genel Başkanımız İsmail KONCUK’u arayarak, “Keşke daha önce haberimiz olsaydı, problemi henüz duyduk, öğretmenlerin yerel seçimlerden dolayı ek ders ücretinde her hangi bir kesinti yapılmayacaktır bu doğrultuda karar aldık.” demiştir.

Türk Eğitim Sen olarak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil ÇİÇEK’e hassasiyetinden ve problemi çözmesinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Kaynak: Türk Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …