Anasayfa / Kamu Sendikaları / 30 MART MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

30 MART MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

30 Mart 2009 tarihinde eğitim öğretime ara verildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nca duyurulmuştur. Ancak duyuruda öğretmenlerin görevli izinli sayılacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu durumda öğretmenlerin o hafta ek ders almaları mümkün görünmemektedir.

Konu daha önce sendikamız tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmiş ve öğretmenlerin 30 Mart 2009 tarihinde görevli izinli sayılmaları istenmişti. Bu gelişmeler üzerine Genel Başkanımız İsmail KONCUK, Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, Orta Öğretim Genel Müdürü Emin GÜRKAN, Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Orhan ERGÜN ve son olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar ÖZGÜL’le telefon görüşmesi yaparak öğretmenlerin 30 Mart 2009 tarihinde görevli izinli sayılmaları gerektiğini ifade etmiştir.

Yapılan bu görüşmelerde, Sayın Müsteşar konuyu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK ile de değerlendirdiklerini, öğretmenleri mağdur etmek istemediklerini ifade ederek, Maliye Bakanlığı yetkililerinin, seçim sebebiyle öğretmenlerin görevli izinli sayılamayacağını, ek ders mevzuatında sadece milli bayramlarda öğretmenlerin görevli izinli sayıldığı hükmü bulunduğunu belirttiklerini ifade ederek, bu durumda, 30 Mart 2009 tarihinde öğretmenlerin görevli izinli sayılmalarının mümkün olmadığını belirtmiş ve bunun için Bakanlar Kurulu Kararı olması gerektiğini, bu karar için de geç kalındığını, önümüzdeki dönemlerde bu konuda tedbir alınacağını söylemiştir.

Genel Başkan İsmail KONCUK ise, yerel seçimlerin sayım ve dökümünün saatler aldığını, seçim torbalarının ilgili birimlere tesliminin sabahlara kadar sürdüğünü, bu durumda öğretmenlerin seçimlerin yükünü çeken en önemli meslek grubu olduğunu, bu kadar yük yüklenen insanların bir de ek derslerinin kesilerek mağdur edilmelerinin doğru olmadığını ilgililere belirtti.

Yaşanan söz konusu problem Hukuk Büromuz tarafından incelenerek, sonuç alınacağına hüküm verilmesi durumunda yargıya taşınacaktır. Ayrıca, mağduriyetin giderilmesi için Başbakanlığa başvuru da yapılmıştır.
Kaynak: Türk Eğiıim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …