Anasayfa / Kamu Sendikaları / 30 MART PAZARTESİ TATİL.ÖĞRETMENLER GÖREVLİ-İZİNLİ SAYILSIN

30 MART PAZARTESİ TATİL.ÖĞRETMENLER GÖREVLİ-İZİNLİ SAYILSIN

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçimlerden dolayı, ertesi gün okulların eğitim-öğretime hazırlanması görevli olan öğretmenlerin dinlenmesi bakımından 30 Mart 2009 tarihinde okulların tatil edileceğine dair haberi 12 Mart 2009 tarihinde yapmıştık.

Şayet 30 Mart tarihinde okullar tatil edilirse öğretmenlerin ücret kaybı yaşanacağını, ücret kaybı olmaması için okulların tatil edilmesi halinde 30 Mart 2009 tarihinde öğretmenlerin görevli- izinli sayılmasına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazmıştık.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK tarafından 29 Mart Pazar yerel seçimlerinde öğretmenlerin çoğunluğunun görevli olması ve okul binalarında oy kullanılacak olması nedeniyle, eğitim-öğretime hazırlıklar hemen tamamlanamayacağı için 30 Mart Pazartesi günü okulların tatil edildiği açıklamasını yaptı. Bakan ÇELİK, kamuoyuna ilişkin genelgenin hazırlanarak valiliklere gönderileceğini söylemişti. Yazı valiliklere gönderildi, Milli Eğitim Bakanlığı/Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın Hüseyin ÇELİK imzalı yazılarında; “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 30 Mart 2009 tarihinde bir gün süre ile eğitim-öğretime ara varilmiştir” denildi.

Türk Eğitim-Sen olarak 12.03.2009 tarihinde bakanlığa gönderdiğimiz yazımızın cevabını bekliyoruz. 30 Mart 2009 Pazartesi günü öğretmenlerin bir mağduriyet yaşamaması, ek ders ücretlerinin kesilmemesi için görevli-izinli sayılmaları teklifimizi yineliyoruz.

Kaynak: Türk Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …