Anasayfa / Kamu Sendikaları / Düziçi Köy Enstitüsü

Düziçi Köy Enstitüsü

18 Nisan 2009 Cumartesi günü Köy Enstitülerinin 69. kuruluş yıldönümü nedeniyle Düziçi Köy Enstitüsü ziyaretinde etkinliklerden sonra Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan KÜTÜK, Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa KAYADAN yaptıkları çevre incelemesinde Enstitü’ye ait eski binaların adeta kaderine terk edildiklerini gözlemlemiş bulunmaktadırlar.

KAYADAN, kamusal alanda bina, arsa, yer sıkıntısı çekildiği gerçeğini göz önünde bulundurursak, Köy Enstitüsü binalarının sanki tarihten hesap sorarcasına kaderine terk ettirilmelerini anlamakta güçlük çekmekteyiz dedi. Oysa ki buralardan, tarihine uygun şekilde yeniden düzenlenip kadın sığınma evleri, çok amaçlı salonlar, çocuk barınma yuvaları, Düziçi sosyal etkinlikler ve kültür salonu vb. şekilde yararlanılabilir. Buraların bir an önce tarihine uygun bir şekilde düzenlenip kamusal hizmete açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Düziçi Belediye Başkanının, Sn. Kaymakamının ve sevgili Düziçi halkının bu konuya duyarlılık göstereceklerinden hiç kuşkumuz yoktur.

Eğitim-İş sendikası bu anlamda üzerine düşecek sorumlulukları yerine getirecektir.

Cumhuriyet değerlerinin eğitim alanındaki en büyük devrimi olan çağdaş Köy Enstitüleri modelini ve ruhunu yeniden yaratacağız.

Basına ve kamuoyuna saygılarımızla.

21/04/2009

Yönetim Kurulu Adına
İsa KAYADAN
Şube Başkanı

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …