Anasayfa / Kamu Sendikaları / Demoratikleşme ve Eğitim Sorunumuz Var! (Memur-Sen)

Demoratikleşme ve Eğitim Sorunumuz Var! (Memur-Sen)

12.01.2009
İLESAM ödül töreninde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin demokratikleşme ve eğitim sorununu aştığında söz sahibi bir ülke olacağını söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin(İLESAM) ödül törenine katıldı.

İLESAM’ın 22. Kuruluş Yıldönümü olan 12 Ocak’ta Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu ve Yavuz Bülent Bakiler gibi çok sayıda saygın ilim ve edebiyat adamlarına ödül verildi. İLESAM Genel Başkanı Vahit Bıçak ödül töreninde fikri ve telif haklarının önemini anlatarak intihalin en büyük suçlardan birisi olduğunu ifade etti.

Konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi.

Türk Dünyası İlim ve Edebiyatına Hizmet Ödülü’ne layık görülen Prof. Sadık Tural’ın ödülünü Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu verdi.

Burada kısa bir konuşma yapan Gündoğdu, Türkiye’nin iki temel sorunu bulunduğunu, bunların demokratikleşememe ve eğitimde kalitenin yakalanamaması olduğunu söyledi.

Anti demokratik süreçlerin demokrasinin gelişimine zarar verdiğini, ülkenin ilerlemesinde engelleyici rol oynadığına dikkat çeken Gündoğdu, milli irade ve demokrasinin güçlenmesiyle Türkiye’nin dünyada sözü dinlenir konuma yükseleceğine dikkat çekti.

Eğitim sisteminin ezber ve test çözme sürecinden hızla uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, bilim, teknoloji ve sanata daha çok ilgi gösterilmesini ve yatırım yapılmasını istedi.

Türkiye’nin 1000 yıllık devlet tecrübesi ile dünya biliminde en önde olması gerekirken, 1948 yılında kurulan İsrail’den teknoloji alıyor olmasının üzücü olduğunu, katil İsrail devletinin Filistinlileri katlettiği bugünlerde bunun çok daha anlamlı hale geldiğini anlattı. Gündoğdu, sözlerinin sonunda ödül alan bilim ve edebiyat adamlarına seslenerek, “Sizler yazmaya ve ülkemizi aydınlatmaya devam edin. Bu ülkenin buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
Memur-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …