Anasayfa / Kamu Sendikaları / ENGELLİ PERSONELİN SORUNLARINA İLİŞKİN ÇABAMIZ SES GETİRMEYE BAŞLADI

ENGELLİ PERSONELİN SORUNLARINA İLİŞKİN ÇABAMIZ SES GETİRMEYE BAŞLADI

Sendikamız Türk Büro-Sen, Kamu Kurumlarında istihdam edilen engelli çalışanların sorunlarına duyarsız kalmadı. Engelli çalışanların, özürlülük derecelerini arttıracak işlerde çalıştırılmamasını sağlayacak gerekli tedbirlerin alınması için, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na yazı gönderen Yetkili Sendikamız Türk Büro-Sen, böylelikle engelli personelin sıkıntılarını kurum nezdinde dile getirmiş oldu.Sendikamız Türk Büro-Sen tarafından Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilen yazıda, Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışan özürlü personelin uzun zamandır beklediği Görevde Yükselme Sınavı’na, mevzuata yeni getirilen düzenlemeler neticesinde giremediği, diğer bazı kurumlarda olduğu gibi sınavsız Gelir İdari Hizmetler sınıfına geçirilmedikleri ve yardımcı hizmet sınıfında çalıştırıldıkları ifade edilerek; özürlü personelin sınavsız olarak Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesinin sağlanması ya da özürlü personeller için diğer kurum çalışanlarından ayrı olarak özel bir görevde yükselme sınavının yapılması talep edildi.

Yazının gönderildiği kurumlardan bir netice alınana ve sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar, sendikamızın kamuda çalışan engelli personelin sorunlarına ilişkin çabası sürecektir.

Türk Büro-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …