Anasayfa / Kamu Sendikaları / ILO YÜKSEK TEKNİK KOMİTESİ’NDEN TÜRKİYE KAMU-SEN’E ZİYARET

ILO YÜKSEK TEKNİK KOMİTESİ’NDEN TÜRKİYE KAMU-SEN’E ZİYARET

ILO Yüksek Teknik Komitesi incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Komite Türkiye’deki çalışma hayatı konusunda yapacağı incelemeler için ilk ziyaretini Türkiye Kamu-Sen’e yaptı. 2009 yılı Haziran ayında gerçekleşen ILO Aplikasyon Komitesi toplantısının ardından, incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen heyet, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Konfederasyon’a bağlı sendikaların genel başkanlarını ziyaret etti. ILO Türkiye temsilcisi Gülay Aslantepe, ILO Avrasya Bölge sorumlusu Cleopatra Dounbsa Henry gelen heyet arasındaydı.

Ziyarette, Türkiye’ye yönelik teknik yardım konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Türkiye Kamu-Sen heyete çalışma hayatında yaşanan sorunları dile getirdi. Özellikle kamu çalışanlarının toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu sendikacılığının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Akyıldız, Toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda, uygulamanın uluslararası yasalara uygun olmasına rağmen, siyasi iradeden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bir türlü yürürlüğe girmediğini belirtti. Genel Başkan Bu konuda yaşanan sıkıntılarla ilgili ILO Komitesi’nden destek istedi.

ILO Komitesi bu konuda, Türkiye Kamu-Sen’in yanında olduklarını dile getirerek, kamu sendikacılığının gelişimi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Yaklaşık üç saat süren toplantı iyi dileklerle sona erdi.

Toplantıya, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, de katıldı.

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …