Anasayfa / Kamu Sendikaları / Sendikacı Kadınlardan Kutlu Doğum Programı

Sendikacı Kadınlardan Kutlu Doğum Programı

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Kadın Komisyonu Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde program düzenledi. Umran Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Eğitim-Bir-Sen Danışma Kurulu Üyesi olan Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız, programda “Hz. Peygamberi Anlamak” konulu konuşma yaptı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Kadın Komisyonu Başkanı Nebahat Korkut; “Sendikacılığı erkek egemen olmaktan çıkarmak için bizde varız dedik. Eğitimcilerin haklarını korumak ve geliştirmek için yapılan asli çalışmaların yanında sosyal kültürel faaliyetlerle toplum yararına çalışmalar yapıyoruz. Bugün bunların beklide en anlamlısını icra etmek için bir araya geldik. Hz. Peygamberi anmak değil, anlamak için buradayız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Üyesi öğretmenlerden Sanatçı Bahtiyar Çakmak’ın ney taksimi sonrası kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız; Eğitim-Bir-Sen’in ülke genelinde yaptığı birçok programa davet edildim fakat bugün burada Kadın Komisyonu ev sahipliği ile bir araya geliyoruz dedi. Bunu anlamlı bulduğunu söyleyen Yazar Abdullah Yıldız, emeklerinden dolayı kadın komisyonunda aktif görev alan bayan öğretmenlere teşekkür etti.

Yazar Abdullah Yıldız; “İslam dünya ve ahiret reçetesidir. Hz. Peygamber İslam’ın vücut bulmuş halidir. O iyi bir eğitimci, iyi bir aile reisi, iyi bir devlet başkanı ve her yönü ile iyi bir müslümandı. Kendine örnek arayan H.Muhammed (S.A.V) baksın. Bugün fark ettirilmeden seküler bir peygamber anlayışı zihinlere yerleştirilmek isteniyor. İslam folklorik bir malzeme değildir. Dünya ve ahret reçetesidir. Ahretini kurtarmak isteyende dünyasında huzur arayanda Hz. Peygambere bakmalı ve onun vasıtasıyla sunulan reçeteye sarılmalıdır” dedi.

İlgi ile dinlenen konferanstan sonra, ikram esnasında Yazar Abdullah Yıldız kitaplarını imzaladı.

Haber: Murat Şit /Şube Basın Sekreteri

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …