Anasayfa / Kamu Sendikaları / Sendikalı öğretmenler, istifa dilekçesi yazdı

Sendikalı öğretmenler, istifa dilekçesi yazdı

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Zekeriye Efiloğlu’nun yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyan 50 sendika üyesi istifa etti.
Sendika başkanı Efiloğlu’nun, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin hakkında yaptığı açıklamaları yanlış bulan üyeler, topluca istifa yoluyla tepkilerini dile getirdi. Sendika üyeleri, Efiloğlu’nun açıklamalarına tepkilerin süreceğini belirtti.

Gaziantep Öğretmenevi önünde toplanan öğretmenler, istifa dilekçesi yazdı. Yapılan basın açıklamasında, “Bizler Eğitim Bir-Sen üyeleri olarak, sendikanın politikalarını benimsemiş ve olmuş öğretmenleriz. Sendikamızın ortaya koyduğu politikaları desteklemiş ve savunmuş üyeleriz. Sendika başkanı Zekeriye Efiloğlu’nun son günlerde aslı astarı olmayan, kişisel kaprislerinin ve hırslarının sonucu olarak yapmış olduğu açıklamalar, medyamızda yer almıştır. Bizler, Eğitim Bir-Sen üyeleri olarak bu açıklamaların hiçbirine katılmıyoruz. Bu tarz nefret kokan açıklamaları onaylamıyoruz.” denildi.

Gaziantep’in eğitim verilerinin herkesin malumu olduğu belirtilen açıklamada, bütün olumsuzlukların, iki ay önce göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’e mal edilmesi vicdansızlık olarak değerlendirildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, göreve geldiği andan itibaren Gaziantep eğitim camiasında oluşan olumlu tepkiler ortadayken, bu tarz açıklamaların yapılmasını esefle kınıyoruz. Bu açıklamalara karşı, Zekeriye Efiloğlu’na olan tepkimizi 50 kişi istifa ederek gösteriyoruz. Zekeriye Efiloğlu’nun da istifa etmesini bekliyoruz. İstifa etmediği takdirde kendi şahsının yapmış olduğu hatalar yüzünden yeni istifaların gelmeye devam edeceğini belirtmek istiyoruz.”

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …