Anasayfa / Kamu Sendikaları / Sendikamız Üyesi Çalışınlar Yemek Ücretlerini Aldılar

Sendikamız Üyesi Çalışınlar Yemek Ücretlerini Aldılar

Sendikamız Türk Sağlık-Sen kazanımlar elde etmeye devam ediyor. Son olarak açtığımız dava sonucunda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli üyelerimiz geriye dönük olarak ödedikleri yemek ücretlerinin parasını aldılar.

Sendikamız tarafından 11 Mart 2008 – 28 Nisan 2009 tarihleri arasında personelden kesilen yemek ücretlerinin yasal faiziyle geri ödenmesi için hastane idaresine müracaat edilmişti. Hastane idaresi 60 gün içinde başvuruya cevap vermeyince Genel Merkezimiz tarafından Zonguldak İdare Mahkemesinde dava açılarak konu yargıya taşınmıştı.

Davayı görüşen Zonguldak İdare Mahkemesi 28 Nisan 2009 tarihinde Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelin, 01.01.2008 tarihinden itibaren hastalar için hazırlanan yemekten ücretsiz olarak faydalanabileceğinin altını çizerek idarenin işleminin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Mahkeme kararıyla üyelerimizden alınan yemek ücretleri idareye başvuru tarihi olan 02 Haziran 2009 tarihinden itibaren yasal faizleri ile birlikte 19 Temmuz 2010 pazartesi günü hesaplarına yatırıldı. Bu kazanımdan sadece üyelerimiz yararlandı. 88 üyemize yasal faizi ile birlikte 300tl ile 360 TL arasında ödeme yapıldı.

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …