Anasayfa / Kamu Sendikaları / TEDAVİ YOLLUKLARI ÖDENİYOR. VALİLİKLERDEN BİLGİLERİ İSTEDİK

TEDAVİ YOLLUKLARI ÖDENİYOR. VALİLİKLERDEN BİLGİLERİ İSTEDİK

Görev yaptıkları yer dışında tedavi amacıyla gönderildikleri yerlerde 2008 yılından bu tarafa tedavi gideri olan yol ve konaklama giderlerini alamadığını beyan edin çok sayıda üyemizin sendikamızı aramaları sonunda konuyu bakanlık yetkililerine zaman, zaman taşımıştık.

Kurum İdari Kurulunda tedavi ile ilgili her türlü giderlerin zamanında ödenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda 26.10.2007 tarihine karar alınmış, alınan karar 25.03.2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporunda da belirtilmişti. Ancak karardan bu tarafa bir çok eğitim çalışanı 17 ay geçmesine rağmen tedavi Yolluklarını alamadığı şikayeti devam edince, Genel Başkanımız İsmail KONCUK tarafından 24 Mart 2009 tarihinde “Eğitim Çalışanlarının Tedavi Yollukları Neden 17 Aydır Ödenmiyor?” başlıklı basın açıklaması yapılmıştır.

Yapılan basın açıklamasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK “Biz öğretmenlerimizin maaşını da ücretini de yolluğunu da ödüyoruz” diyen açıklaması gelmişti. Bu açıklamaya eğitim çalışanları şaşkınlıklarını belirten yorumlarla cevap vermişti. Sayın Bakanın açıklaması üzerine 25 Mart 2009 tarihinde sendikamız Genel Başkanı İsmail KONCUK tarafından “Bakan Çelik Tartışma Değil İşini Yapmalıdır” konulu basın açıklaması yapılmıştır.

26 Mart 2009 tarihinde “Tedavi Yolluğu Mağduriyeti TBMM’ye Taşındı” haberini yaptık. Bu haberde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen 2008 yılı tedavi yolluklarının ödenek yetersizliğinden dolayı ödenmediği yazılarını yayınladık.

Tedavi yolluklarında yaşanan sorunların giderilmesi, ödemelerin yapılması düşüncesiyle şubelerimize ve tüm İl Valiliklerinden tedavi yolluklarını alamayanların sayılarını ve ödenmeyen para miktarlarını istedik.

Girişimlerimiz yine sonuç vermiş olmalı ki; Mersin İlimizde tedavi yolluklarının iki gündür ödenmeye başlandığı haberlerini aldık. Bunu çok sevindirici buluyoruz. Dileriz en kısa süre içerisinde diğer illerde de eğitim çalışanlarının tedavi yollukları ödenir ve gerekli tedbirler önceden alınarak bundan sonra bu türde sorunlar yaşanmaz.
Kaynak:Türk Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …