Anasayfa / Kamu Sendikaları / TÜRK EĞİTİM-SEN 13 MART’TA MİTİNG YAPACAK

TÜRK EĞİTİM-SEN 13 MART’TA MİTİNG YAPACAK

Türk Eğitim-Sen “Kadın Komisyonları Eğitim ve İstişare Toplantısı” Antalya Manavgat’ta gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, İlksan Başkanı Tuncer Yılmaz ve Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. Toplantıya Türkiye genelinden 96 şubeden temsilci ve üyeler katıldı.Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk toplantının açılışında yaptığı konuşmada, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Koncuk, “Son 7 yılda yaşadıklarımız gerçekten bizi üzüyor. İbretle seyrediyoruz. Milli Eğitim Bakanları değişiyor zihniyet değişmiyor. Hüseyin Çelik gitti Nimet Çubukçu geldi. Kadın eli değer daha iyi olur dedik ama meselelere hakim olmadığını gördük” dedi. Bakan Çubukçu’nun ağırlığını Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde çok fazla göremediklerini vurgulayan Koncuk, Bakan Çubukçu’nun sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesinde verdiği sözü tutmaması ile bunun tescillenmiş olduğunu söyledi. Koncuk, öğretmenlerin problemlerinin devam ettiğini belirterek, ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirmelerin bir türlü gerçekleşmediğini savundu. Koncuk, Bakan Çubukçu’nun göreve başladığında gerçekleştirdikleri ziyarette, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı ve bundan sonra sözleşmeli öğretmen alımı yapmayacakları konusunda bir söz verdiğini hatırlattı. Koncuk, “Bir söz verdi “sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağım ve bir daha da sözleşmeli öğretmen almayacağım” dedi. Haziran ayında vermişti bu sözü. Aradan 6 aya yakın bir süre geçti hala sözünü yerine getirmedi. Bunu bize söylediğinde samimiyetle ve sözleşmeli öğretmenliğin haksız bir uygulama olduğunu söyledi ama Ekim, Kasım ve Aralık aylarında sözleşmeli öğretmen alımı yaptı. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ile ilgili hiçbir adım atılmadı. Kendisine sorulduğu zamanda konunun Maliye Bakanlığı’nda olduğunu söyledi. Ne Bakanlar Kurulu, ne de Sayın Başbakan bu konuda kendisine sahip çıkmadı. Milli Eğitim Bakanı verdiği bu söz sonrasında yalnız bırakılmıştır. Sayın Çubukçu madem ki yanlışlığına çok inandığın bir konuyu yerine getiremedin o halde o makamda oturmanızın bir anlamı kalmadı. Nimet Çubukçu, etkisiz, yetkisiz, söyledikleri gerçekleşmeyen zayıf bir bakandır, özürlü bir bakandır. Bizim gözümüzde güvenilmez bir bakandır. Ya bu söz tutulacak, yada Çubukçu o makamda gönül rahatlığıyla oturmayacak” diye konuştu.

Koncuk, 13 Martta sözleşmeli öğretmenlerin durumu başta olmak üzere yaşadıkları sorunları dile getirmek için Ankara’da büyük bir miting yapacaklarını açıkladı. Koncuk, “Birilerinin yüzünü kızartacağız. O söz veripte yerine getirmeyenlerin yüzünü kızartacağız” dedi. Koncuk, yönetici atama yönetmeliği ile ilgili olarak da ; müdür, müdür yardımcısı sınavlarının yapıldığını hatırlatarak, “Atamalar başlayacak. Yönetici atama yönetmeliği genelin memnuniyeti yetisine sahiptir. Bunun altında Türk Eğitim Sen’in imzası vardır, bu 10 yıldır ortaya koyduğu mücadelenin sonucudur. Yönetmelik çıktı da haksızlıklar bitti mi? Maalesef bitmedi, dar bir kafayla 3-5 bin kişiyi kucaklamaya çalışmanın bu iktidara ne fayda sağlayacağını merak ediyorum” şeklinde konuştu.

Genel Başkan İsmail KONCUK, YÖK Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ın kendisini arayarak başta katsayı konusu olmak üzere üniversitelerin çalışmalarıyla ilgili bilgi vereceklerini söyledi. Koncuk, Nisan ayında Türk Eğitim-Sen’in üniversite sempozyumu yapacağını da belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, memur, hizmetli, teknisyen v.b. eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal yönden hak ettikleri konumda olmadığını söyleyerek, Bakanlığın bu çalışanlarımıza gereken önemi vermesi gerektiğini belirtti. Toplantıda, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da bir konuşma yaptı. Akyıldız, grevli ve toplu sözleşme hakkı elde edilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek, “Sonuna kadar mücadelede kararlıyız” dedi. Toplantının ardından Dt. Nusret Yerli ‘Zihinsel Farkındalık, İnsanı-Kendini Tanıma ve Kavrama’ konulu bir seminer verdi. Prof. Dr. İsmail Üstel de, Stres Yönetimi-Yaşamla Kucaklaşmak ve Duygusal Zeka-Üye İlişkilerini Geliştirme konularında Türk Eğitim-Sen üyelerine eğitim verdi.

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …