Anasayfa / Kamu Sendikaları / USULSÜZ ATAMALARI DURDURUN

USULSÜZ ATAMALARI DURDURUN

Aylardır Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanının bizzat gerçekleştirdiği usulsüz atamaların iptal edilmesi ve bu usulsüz atamalar sebebi ile mağdur edilen eğitim çalışanlarının haklarını alabilmeleri adına elimizden gelen bütün gayreti gösteriyor ve sesimizi yükselterek herkesin yaşanan haksızlıkları görmesini istiyoruz.

Sendikamıza gün geçmiyor ki bir usulsüz atama haberi daha gelmesin… Almış olduğumuz duyumlar, gördüğümüz atama sebebi “bakan onayı” olan atama kararnameleri bizleri hayrete düşürüyor. Bunların önüne geçebilmek için resmi yazışmalarımız ve yargıda da hukuk mücadelesini devam ettiriyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyet tarihimizin en kötü yönetim örneklerinden birini göstererek maalesef tarihe geçmiştir. Onlarca insan gerek Okul-Kurum Müdürü, Müdür Yardımcısı, şube müdürü atamalarında duyuru, yargıdan dönmeyecek Yönetmelik ve mevcut Yönetmelik doğrultusunda atama beklerken Bakanlık ve bizzat Sayın Bakan istediği kişiyi istediği yere ve atamaya devam etmektedir. Devletin baki, devleti yönetenlerin ise geçici olduğunu Sayın Bakan’ın hatırlaması ve bunu aklından hiç çıkarmaması gerekmektedir. Aksi takdirde ülkemiz karanlığa doğru sürüklenecektir. Bunun da sorumlusu başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu ülkenin yönetimine talip olan siyasi irade olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı; Okul –Kurum Müdürü, Müdür Yardımcısı, şube müdürü atamaları, açıktan ve kurumlar arası atamalarda onlarca kişiyi dilediği şekilde yerleştirmiş ve hiçbir surette kariyer ve liyakat ilkelerini gözetmemiştir. 657 sayılı Yasanın 76. maddesinin arkasına sığınarak ve bu maddeyi dilediği gibi yorumlayarak hukuk devleti olma gereklerini hiçe saymıştır. Gerçekleştirilen atamalar hukuk dışıdır ve eğitim çalışanlarının tamamına, eğitime saygısızlıktır. Anayasa, yasalar yok sayılmıştır. Resmen hukuk çiğnenmiştir.

Usulsüz yapılan atamaların peşini bırakmayacağımız. Eğitim çalışanlarından feryatlar yükselmeye başlamıştır. Çok sayıda eğitim çalışanı sendikamıza bizzat gelerek, telefonla arayarak haksızlığa karşı tepki göstermemizi istemişlerdir. Eğitim çalışanları “Bu bana,okulumda görev yapanlara velhasıl tüm eğitim çalışanlarına saygısızlıktır” haksızlıklara karşı tek tepki gösteren yer olarak Türk Eğitim Sen’i arıyoruz. Ne olursunuz, yapılan haksız atamaların peşini bırakmayın, okullarda büyük huzursuzluklar yaşanmaya başladı, bu ülkenin yönetenler bunları görmüyor mu, Savcılar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, sendikalar nerede, eğitim çalışanları kamplara bölünmek isteniyor, Lütfen… Lütfen sizlerden bu konuda girişimlerinizi bekliyoruz” diyen binlerce çalışandan telefonlar aldık. Telefon eden eğitim çalışanları sendikalarını da söylerken, sendikamız mensupları, sendikasız olanlar ve başka sendika üyesi olanlar tarafından sendikamız aranmıştır. Türk Eğitim Sen olarak eğitim yöneticiliğinde kayırmacılığa karşıyız, kişilerin görüşlerine göre değerlendirilmesine karşıyız. Yönetici atama da ölçü liyakattir, kariyerdir. Bakanlığa ve Sayın Bakan’a da yapmaları gerekenler hususunda çağrılarımızı yineliyoruz: “ Yapılan usulsüz atamaları durdurun! Yapılanları iptal edin! “

Kaynak:Türk Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …