Anasayfa / Kamu Sendikaları / YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ HAKKINDA GÖRÜŞÜMÜZ İSTENDİ

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ HAKKINDA GÖRÜŞÜMÜZ İSTENDİ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK döneminde yayımlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği” yine bakan tarafından “İPTAL” edilmiş olmalı ki, yönetmelik dışı, usulsüz olarak istediği öğretmeni, müdür, müdür yardımcısı olarak atamasını yapıyor.

Öğretmen sınav kazanmış, kariyer ve liyakat sahibiymiş, duyuru yapılmasını bekliyormuş, bunlara bakılmıyor. “Ben Bakanım, eğitimi istediğim gibi yönetirim” anlayışıyla yöneten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK; adeta kanun, yönetmelik neymiş dercesine bir yaklaşım sergilemektedir. Bu yönetim anlayışı kimsenin hayrına olmayacaktır. Bu anlayış, eğitim çalışanlarının kamplaşmasına, bölünmesine yol açacaktır. Bu davranıştan süratle vazgeçilmesi gerekir.

Eğitimde kalite ve verimliliği sağlamak, çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak, huzurunu temin için, DMK’nın 76.Maddesi gerekçe gösterilerek yapılan atamalar DERHAL iptal edilmelidir. Danıştay’ın Ek–2 yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak atamalar yapılmalıdır.

Usulsüz atamalara karşı Türk Eğitim-Sen görevini yapacaktır. Sendika olarak yapılan bu atamalar usulsüzdür, haksızlıktır, eğitim çalışanlarına karşı saygısızlık ve onları yok saymaktır. Bu atamalara karşı sessiz kalamayız. Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği, her türlü girişim ve tepki ortaya konmaktadır.

Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 17.04.2009 tarih ve 38228 sayılı “Eğitim Kurumları Yöneticileri” konusunda istenen görüşlerimizi bakanlığa sunacağız.

Dileriz yapılan usulsüz atamalar iptal edilir ve öneriler dikkate alınarak yeni uygulamalar hayata geçirilir.

Kaynak:Türk Eğitim-Sen

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …