Anasayfa / Kamu Haberleri / EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİNİN TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMESİ İÇİN MEB’İ UYARDIK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sendikamız arasında gerçekleştirilen 2006 Ekim Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporu 3. maddesinde her yıl eğitim öğretim yılı başında ödenen “ eğitim – öğretime hazırlık ödeneği” nin uygun ölçeklerle tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi, eylül ayından uzun süreli ücretsiz izin ayrılanlara da izin dönüşünde ödenmesi için yasal düzenlemenin yapılması” hususunda görüş birliğine varılmıştır. söz konusu bu kararın yasalaşması yönünde bir çalışma yapılmamıştır.

Bu ödeneğin ödenmesi hususunda yaşanan zorluklar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu aksaklıkların giderilmesi hususunda Danıştay ilgili dairesinde sendikamız tarafından açılan dava halen devam etmektedir.

Sendikamız; Mili Eğitim Bakanlığına KİK kararları uyarınca tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi için ne gibi çalışmalar yaptığını sorarak, dayanağını 4688 sayılı yasadan alan Kurum İdari Kurulu kararlarının uygulanmasının gerekliliğini hatırlatmıştır.

Sendikamız; Milli Eğitim Bakanlığından ödeneğin yasalaşması hususunda ne gibi işlemler yapıldığının bildirilmesini yazılı olarak istemiştir.

İlgili Yazımız İçin Tıklayınız

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …