Anasayfa / Kamu Haberleri / Ankara’ya gelen öğrencilere Başkent Öğretmenevi’nde yemek

Ankara’ya gelen öğrencilere Başkent Öğretmenevi’nde yemek

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Sivas, Edirne ve Osmaniye’den Ankara’ya gelen öğrencilere Başkent Öğretmenevi’nde yemek verdi.Yemek öncesi konuşan Bakan Çubukçu, öğrencilere Ankara’da ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.Proje kapsamında öğrencilerin birçok yeri gezip, güzel anılarla şehirlerden ayrılacağını dile getiren Bakan Çubukçu, şunları söyledi: “Gönül Köprüsü Projesi, gönüllerimizi birbirine bağlayan bir projedir, birlikte yaptığımız bir şey. Yapılan etkinlikler olduğu kadar, dolaştığımız yerler olduğu kadar, tanımadığımız insanlarla tanışmak, onlarla kaynaşmak ve böyle güzel sofralarda bir araya gelmek çok güzel. Güzel hatıralarla ayrılacaksınız buralardan. Biliyorum ki bu yaş grubu olarak hiçbiriniz yaptığımız konuşmaları dikkatli dinlemiyorsunuz. Yaptığınızı çok iyi anlıyorum. O nedenle konuşma yapmayacağım. Hepinize afiyet olsun.”

Programda konuşan Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta da, proje kapsamında 10 binden fazla öğrencinin ülkenin değişik yerlerini gezeceğini söyledi. Genel Müdür Murat Bey Balta konuşmasında, katkılarından dolayı Bakan Çubukçu’ya teşekkür etti.

Daha sonra 3 ilden gelen öğrencilerin de bulunduğu bir masada yemek yiyen Bakan Çubukçu, yanına gelen öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

Ankara Kültür ve Araştırma Derneğine bağlı halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu gecenin sonunda öğrenciler “kolbastı” oynadı.

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …