Anasayfa / Kamu Haberleri / Dershaneler Özel Okula Dönüştürülecek

Dershaneler Özel Okula Dönüştürülecek

Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) 6 ve 7’nci sınıflarda kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelere olan ihtiyacın azalması nedeniyle ilginç bir çalışma başlattı. Bakanlık, dershaneleri özel okula dönüştürmek için kolları sıvadı. Bakanlığın, 2010-2014 yılı strateji planı çerçevesinde dershaneleri okullara dönüştürerek velilerin üzerindeki maddi yükü almak istediği bildirildi.

VERGİ MUAFİYETİ VAR

Bu kapsamda dershane sahiplerine teşvik verileceği, arsa tahsisi ve vergi muafiyeti gibi yeni düzenlenmeler yapılacağı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, bağımsız bir binada faaliyet gösteren dershanelere öncelik verileceğini kaydetti. Uygulamanın başlayabilmesi için mevcut mevzuatta değişiklik yapılacağı dile getirildi. Dershane personelinin dönüşümden olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağının altını çizen yetkililer, dershane ve sivil toplum temsilcileriyle görüşmeler yapılacağını da sözlerine ekledi.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Yetkililer, son dönemde yapılan eğitim reformlarıyla birlikte yükseköğretime olan talebin sınırlı bir kısmını karşılaması ve mesleki eğitime olan talebin düşük olması tehditlerini azaltacak çalışmalara hız verildiğini bildirdi. Dünyadaki özel örgün eğitime yönelişteki artış ve devletin dershaneleri özel okula dönüştürmeye yönelik politikalarından yararlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, diğer kamu kuruluşlarıyla da iş birliği içerisinde olacağı dile getirildi.

Hatice YILMAZ / ANKARA – BUGÜN

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …