Anasayfa / Kamu Haberleri / EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİNİN TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMESİNE AKP’DEN RED

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİNİN TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMESİNE AKP’DEN RED

Türk Eğitim-Sen yıllardan beri her eğitim-öğretim yılı başında verilen eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi için mücadele etmektedir.Sendikamız, konuyu gerek Milli Eğitim Bakanlığı’na defalarca iletmiş, gerekse Bakanlık nezdinde her türlü girişimde bulunmuştur. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, Türkiye’de ilk kez 4-5 Eylül 2005 tarihinde Hizmetliler Kurultayı düzenlemiş, daha sonra hizmetli personelin temsilcileriyle birlikte eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i ziyaret ederek, hizmetlilerin sorunlarını ve taleplerini aktarmıştır.

Eğitim çalışanları öğretmeniyle, memuruyla, hizmetlisiyle, kısacası tüm aktörleriyle bir bütündür, eğitim-öğretimin ayrılmaz bir parçasıdır, etle tırnak gibidir. Bu aktörlerden biri olmazsa, sistemin işleyişi bozulur hatta sistem çöker. Dolayısıyla eğitim çalışanlarını öğretmenlerden ayrı tutarak, onların da bu haktan yararlanmasına izin vermemek son derece yanlıştır, haksızdır, hukuksuzdur.

Ancak her nedense siyasi iktidar, eğitim-öğretimin çok önemli bir parçası olan eğitim çalışanlarına eğitim-öğretim hazırlık ödeneğinin ödenmesi ile ilgili hiçbir somut adım atmamış, aksine engellemelerde bulunmuştur. Eğitime Hazırlık Ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi için DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, kanun değişikliği teklifi vermiştir. Ne yazık ki bu değişiklik teklifi DSP, MHP, CHP ve bağımsız milletvekillerinin kabul oyu vermesine karşın, AKP milletvekillerinin red oylarıyla kabul edilmemiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak, AKP’nin bu yanlış, taraflı tutumunu kınıyor, tüm eğitim çalışanlarının eğitime hazırlık ödeneğinden yararlanmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu sorunu bir an önce çözerek, eğitim çalışanlarının uğradığı haksızlığa son vermelidir.

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …