Anasayfa / Kamu Haberleri / HEM MÜDÜR BAŞYARDIMCILARI , -İSTEKLERİ DIŞINDA- BAŞKA KADROYA GÖREVLENDİRİLEMEZ

HEM MÜDÜR BAŞYARDIMCILARI , -İSTEKLERİ DIŞINDA- BAŞKA KADROYA GÖREVLENDİRİLEMEZ

Bazı Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan müdür başyardımcılarının bu kadrodan alınarak müdür yardımcısı olarak görevlendirildiklerine ilişkin Sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır. MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün 03.03.2009 tarih ve 1124 sayılı yazısı uyarınca bu kişiler görevden ayrılana kadar kadro ve özlük haklarının saklı tutulması gerekmekteydi. Bu bağlamda, Bakanlığın ilgili yazısına aykırı şekilde, Halk Eğitim Merkezlerinde müdür başyardımcısı kadrosunda görev yapanların bu görevden alınarak müdür yardımcılığı ile görevlendirilmelerine ilişkin işlemlerin geri alınması hususunda resmi bir yazı yazmıştık.

Bakanlıktan Sendikamıza gönderilen cevabi yazıda yukarıda anılan yazı gereğince norm fazlası durumuna düşen müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının kendi istekleri doğrultusunda görevlerinden ayrılıncaya kadar haklarının saklı tutulduğu, herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için de MEBBİS içerisindeki norm modülü kurum bilgileri ekranında yönetici bilgi başlıklarına norm fazlası duruma düşen müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları için ek bir sütunun ilave edildiği ve valiliklerinde talimatlandırıldığı belirtilmiştir.

İlgili Yazımız İçin Tıklayınız.

Cevap Yazısı İçin Tıklayınız.

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …