Anasayfa / Kamu Haberleri / İşçiler `eylem` dedi, tarih 14 Ocak

İşçiler `eylem` dedi, tarih 14 Ocak

TEKEL işçilerinin 24 gündür devam eden eyleminin geleceğini belirlemek amacıyla düzenlenen 9 bin 683 kişinin katıldığı “referandum”da, 9 bin 628 işçinin “evet” oyuyla “eyleme devam” kararı alındı. İşçiler 14 Ocak`ta Ankara`da buluşacak.Türk-İş Genel Merkezi önünde oylama sonuçlarını açıklayan, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, “Türkiye`nin her yerinden gelen TEKEL işçilerinin 24 gündür her türlü zorluğa rağmen hakları için mücadele ettiğini” söyledi.

Türkel, “4/C düzenlemesinin Türk-İş`e rağmen çıkarıldığını” savunarak, bu düzenlemenin toplu olarak, ilk kez bu kadar çok sayıdaki TEKEL işçisine uygulanmak istendiğini ifade etti.

“Hükümetin bugüne kadar sorunlarını ve taleplerini dinlemediğini” iddia eden Türkel, TEKEL işçileri olarak mevcut haklarıyla başka kamu kurumlarına geçişleri sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Anayasadan kaynaklanan “seyahat özgürlüğü” sayesinde istedikleri yere gidip, kamu düzenini bozmadan sorunlarını anlatabileceklerini ifade eden Türkel, “CHP`ye gitmemize engel oldular. MHP`ye gitmemize engel oldular. Saadet Partisi`ne gitmemize engel oldular. Bu mu demokrasi anlayışı?” diye sordu.

Eyleme devam edip etmeme kararını işçilere bıraktıklarını anlatan Türkel, bu çerçevede dün “referandum” yapıldığını hatırlattı.

Türkel, bunun sonucunda toplam 9 bin 683 kişinin oy kullandığını, bunlardan 9 bin 628`inin evet, 55`inin ise hayır dediğini, bin 170 işçinin ise çeşitli mazereteler nedeniyle oy kullanmadığını kaydetti.

Böylece “eyleme devam kararı verildiğini” ifade eden Türkel, “Bunun sonuçları bizim için, Türkiye için, Türk-İş için çok önemliydi. Bu sonuçlar bizleri bundan sonra alacağımız kararlarda cesaretlendirmiştir. Başkanlar kurulumuz dün toplandı, değerlendirmemizi yaptık. Ayın 14`ünden itibaren Türkiye`nin her yerindeki TEKEL işçisi işyerlerini, fabrikalarını terk ederek, kefene benzer giysilerini ellerine alarak Ankara`ya doğru yola çıkacak” dedi.

Bu işçiler de Ankara`ya geldiğinde sorunları çözülmeden geri dönmeyeceklerini söyleyen Türkel, bütün işçilerle gece gündüz Türk-İş önünde önce oturma eylemi, daha sonra da açlık grevi yapacaklarını bildirdi.

Türkel, “Eğer bunlar sorunlarımıza çözüm olmazsa ölüm orucuna başlayacağız. Bunun şakası yok. Bunu herkes ciddiye alsın. Yoksa çok kötü şeyler olacak” dedi.

Türkel, 4/C`ye razı olmadıklarını ve diğer kamu kurumlarındaki boş kadrolara atanmak istediklerini ifade ederek, başta Türk-İş`e bağlı işçi sendikaları olmak üzere diğer sendika ve örgütleri 14 Ocak`taki eylemlerine destek olmaya çağırdı.
Ortadoğu http://www.ortadogugazetesi.net

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …