Anasayfa / Kamu Haberleri / KPSS FATURASI 1.5 MİLYON LİRA

KPSS FATURASI 1.5 MİLYON LİRA

Kopya skandalı sonrası bugün yeniden yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) faturası, soru kitapçıklarını basmakla yetkili olan matbaa Meteksan’a çıktı. Tekrarlanan sınavın maliyeti YÖK’ün kurucusu İhsan Doğramacı’ya ait olan Meteksan firması tarafından karşılanacak. ÖSYM’nin bugün yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’na 294 bin 909 öğretmen adayı katıldı.

BASIM HAKKINI İHALEYLE ALMIŞTI
Adayların teknolojik haberleşme ve bluetooh cihazlarının kullanımını engellemek amacıyla, her adaya iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme, ÖSYM tarafından soru kitapçığı ile birlikte temin edilecek. Sınavın yapıldığı her salona bir adet duvar saati ile birlikte ilk kez dağıtılacak kırtasiye malzemeleri, su, ve şekerlemenin masrafı yeni ÖSYM yönetimi tarafından Meteksan’a ödettirilecek. ÖSYM’nin 2010 ihalesini almış olan şirkete çıkan bu maliyetin aday başına 5 lira, toplamda ise 1 milyon 474 bin 547 lira olduğu belirtiliyor.
StarGazetesi

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …