Anasayfa / Kamu Haberleri / MEB; “ŞEHİT” SIFATI KULLANILMAYA DEVAM EDECEK

MEB; “ŞEHİT” SIFATI KULLANILMAYA DEVAM EDECEK

Bazı okullarımıza verilen şehit isimlerindeki “şehit” sıfatının MEB’in talimatı ile kaldırılacağı haberi basın ve yayın organlarında yer almıştı. Bu haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaparak “böyle bir talimatları olmadığını açıklamıştı.Yaşanan olaylar üzerine Genel Başkanımız İsmail KONCUK, Orta Öğretim Genel Müdürü Emin GÜRKAN ve MEB Müsteşarı Muammer Yaşar ÖZGÜL’le konuşarak, bu haberlerin bir basın açıklaması ile geçiştirilemeyeceğini, MEB’in bu konudaki samimiyetini göstermek için bütün valiliklere bir yazı göndererek “bugünden sonra da okullarımıza şehit sıfatı kullanılarak, şehitlerimizin isimlerinin verileceği talimatı gönderilmelidir.” demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Başkanımız İsmail KONCUK’un bu talebini dikkate alarak aynı gün, saat 21:00’da tüm illere aşağıdaki yazıyı göndermiştir.

Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren Orta Öğretim Genel Müdürü Emin GÜRKAN ve Müsteşar Sayın Muammer Yaşar ÖZGÜL’e teşekkür ediyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak, şehitlerimizi asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bu konularda milletimizin ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin sendikası parolası ile yola çıkan sendikamız milli hassasiyetlere her zaman olduğu gibi, bundan sonra da önem vermeye, özenle devam edecektir.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …