Anasayfa / Kamu Haberleri / ÖĞRETMEN ÜYE OLMAYINCA MEB ÖĞRETMEN EVİ AİDATINI DÜŞÜRDÜ

ÖĞRETMEN ÜYE OLMAYINCA MEB ÖĞRETMEN EVİ AİDATINI DÜŞÜRDÜ

Öğretmenevi aidatı yıllık 60 TL’ye çıkarılmış ve bu durum bütün öğretmenlerin tepkisine neden olmuştu. Bu gelişme üzerine Türk Eğitim Sen öğretmenlerin öğretmenevine üye olmamasını istemiş ve kampanya başlatmıştı. Öğretmenevi üyeliği yönetmelik gereğince isteğe bağlı hale getirilmişti. Sendikamızın uyarıları ve tepkisi, öğretmenlerin bu tavsiyemize uyarak öğretmenevlerine üye olmamaları, sonuç getirmiş ve öğretmenevi aidatı 60 TL’den 25 TL’ye indirilmiştir.(Bak http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=1294 ) Açıklamada da görüleceği üzere:Dolaysıyla burada yapılması gereken konuyu yargıya taşımak değil, üye olmamaktır. Eğitim çalışanlarının bu konuda ortaya koyacağı tavır, Milli Eğitim Bakanlığını yeni düzenlemeler yapmaya yöneltecektir. demiştik ve dediğimiz oldu, MEB geri adım attı.

Türk Eğitim Sen olarak talebimiz, tüm eğitim çalışanlarının tabii üye olarak kabul edilmesi ve aidat alınmamasıdır. Bu talebimizin yerine getirilmesi öğretmenevlerinin gerçekten öğretmenevi olmasını ve bütün eğitim çalışanları tarafından benimsenmesini sağlayacaktır. Bu uygulamanın yapılması halinde öğretmenevleri daha çok gidilen ve sahiplenilen yerler olacağından öğretmenevlerinin geliri de buna paralel olarak artacaktır.

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …