Anasayfa / Kamu Haberleri / Öğretmenlere Tuzla’da 781 TL Ek Gelir!

Öğretmenlere Tuzla’da 781 TL Ek Gelir!

Eğitimcilerin merakla beklediği promosyon anlaşması sonuçlandı. Tuzla’da promosyon protokolü Halk Bankası ile imzalandı. Eğitimciler promosyondan Maaş+Ek Ders geliri oranında pay alacak. Kadrolu ve Sözleşmeli1600 çalışanın olduğu ilçede ortalama olarak kişi başına 781 TL promosyon dağıtılacak.Tuzla’da promosyon görüşmelerinin ikinci turu sonuçlandı. 08.03.2010 tarihinde yapılan promoston toplantısına en fazla teklif veren Finans Bank(1.180.000 TL) ile Halk Bank (1.200.000 TL) katıldı. İki bankanın açık artırma usulüyle girdiği promosyon pazarlığında Finans Bank (1.201.000 TL), Halk Bank ise (1.220.000 TL) teklife çıktılar. Halk Bank 1.250.000 TL son teklifle 3 yıllığına ilçedeki eğitimcilerin maaş ve ek ders ücretlerini alacağı banka olurken Finans Bank artırma yoluna gitmedi. Tuzla’da 1600 eğitim çalışanı ortalama 781 TL promosyon alacak. Mart 2010 maaşını Tuzla’dan alan eğitimciler Mayıs 2010 maaşlarında promosyonu tek seferde alacaklar.

1600 personel için alınan rakam diğer yerlerde yapılan anlaşmalara göre başarılı bir rakamdır diyen Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “Pendik’te 3715 personel için kişi başına 750 TL’ye imza atılmış olmasının yanında Tuzla’da yapılan anlaşma çok başarılı sayılabiliré dedi. Şube Başkanı Yalçın; Pendik’te yüzde 5 lik kısım düşüldükten sonra 712 lira alacak eğitim çalışanları. 3715 çalışan kişi başı 712 alacakken 1600 çalışana Tuzla’da kişi başı 781 lira düşüyor. Tuzla’da üç sendikanın da davet edildiği görüşmeler başarılı sonuçlanmıştır. Pendik’te en fazla üyesi bulunan sendika diye Türk Eğitim Sen çağrılmış ve çıkan sonuç ortadadır. Pendik’te eğitim çalışanları kaybetmiştir. Anlaşma öncesi uyarılarımız dikkate alınmamıştır. Sorumlusu Eğitim Bir Sen değildir dedi.

Promosyon tutanağını; İlçe Müdürü M. Nazmi Yekrek, İlçe Şefi Necdet Yarıcı, İHL Müdürü Şerif Keskinoğlu, Farabi İlköğretim Okulu Müdürü Vasfi Ergün, Eğitim Sen Temsilcisi Fatih Akdoğan, Türk Eğitim Sen Temsilcisi Mustafa Savaş ve Eğitim Bir Sen Temsilcisi Mustafa Toprakçı ile Finas Bank Adına Yasemin Hantal, Halk Bank Adına Görgü Ceylan imzaladı.

Kaynak:Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Sekreterliği

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …