Anasayfa / Kamu Haberleri / OKUMA KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU YAPILDI!‏

OKUMA KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU YAPILDI!‏

Niğde Eğitim Sen Adına Başkan Göksel Rıza Özkan ın katıltdığı uluslar arası katılımlı sempozyum Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde KILIÇ’ın konuşması ile başladı. Zübeyde Kılıç konuşmasının ardından sempozyumun onur konuğu yazar Vedat TÜRKALİ’yi kürsüye davet etti. Vedat TÜRKALİ yaptığı konuşmada ‘ Yaptığı işin zor olmadığını, var olanları aktardığını…’ belirttikten sonra kendisine Eğitim Sen tarafından verilecek plaketi eşi Merih Pirhasan’la birlikte almak istediğini belirtti. Bunun üzerine sahneye çıkan Merih Pirhasan ile birlikte plaketi aldılar. Konferans salonunda toplanan izleyiciler ve katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandılar.

Daha sonra Yard. Doç. Dr. Necdet NEYDİM’in moderatörlüğünde ‘Türkiye’de Okuma Kültürü: Genel/Kuramsal Yaklaşım ‘ başlıklı panel/tartışmaya geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Dr. Zübeyr BULUT, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet TOPRAK, Prof. Dr. Bülent YILMAZ, Yusuf ÇÖTÜKSÖKEN ve Arif COŞKUN’un konuşmalarıyla gerçekleşen bölümde okumanın önemi ve okumamanın nedenleri tartışıldı.

Yemek arasından sonra yapılan öğleden sonraki panel ve tartışma ise ‘Dünyada Okuma Kültürü ‘ başlığını taşıyordu. Doç. Dr. Kemal İNAL’ın moderatörlüğünde gerçekleşen bölümde Hollanda’dan katılan Marten KİRCZ ve İsveç’ten Ana Christin LARSSON’un kendi ülkelerindeki deneyimleri ve çalışmaları anlattılar.

Çay ve dinlenme molası sonrası ise 5 salonda birden bildiri ve proje sunumlarına geçildi. 1. Salonda Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN , 2. Salonda Yard. Doç. Dr. Necdet NEYDİM, 3. Salonda Prof Dr. Ali GÜLTEKİN, 4. Salonda Hasan DENİZ, 5. Salonda ise Eğitim Sen eski başkanı Alaattin DİNÇER’in başkanlıklarında bildiri ve proje sunumları gerçekleştirildi.

Daha sonra verilen ara sonrası yoğun kar yağışı nedeniyle uluslararası deneyimler bölümüne katılamayan Venezüela Başkonsolosu Jose Gregorio Bracho REYES’in katıldığı oturum gerçekleşti.

Sempozyum 24 Ocak 2010 günü ikinci gün programları ile tamamlandı.

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …