Anasayfa / Kamu Haberleri / Sendika Hizmetiçi Eğitim Merkezi Gibi

Sendika Hizmetiçi Eğitim Merkezi Gibi

Okul Müdürlerine Kalite Semineri Verildi.Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube sorumluluk alanındaki üyesi olan okul müdürlerine “Kalite Semineri” düzenledi. Okul Nasıl Kalite Belgesi Alır? Konulu seminer Kalite Danışmanı Murat Ermiş tarafından verildi.

Eğitim-Bir-Sen Pendik Mehmet Akif Ersoy kültür Merkezi’nde okul müdürlerine kalite semineri düzenledi. Bir okul ISO 9001:2008 Kalite Belgesini nasıl alır?, Diğer okullardan nasıl farklı olabilirsiniz?, Bir adım öne çıkmak için ne yapılmalı?, Diğer okullara nasıl örnek olabilirsiniz? Sorularına cevap verilen seminere altmış okul müdürü katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Şube Başkanı Ali Yalçın, okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada; “Sizler kamunun gülen yüzüsünüz. Devletin çatık kaş olmadığını gösteren, halk ile kamuyu kaynaştıran idarecilersiniz. Sizlerin yaptıkları etkinlikler ve eğitime kalite getiren çalışmalar, zaten sizleri bir adım önde göstermektedir. Yapılan yarışmalarda üyemiz olan idarecilerin bulunduğu okulların fark atması sizlerin gayretini teyit etmektedir. Okullara kalite getirdiniz, sıra kalitenizi teyit etmek ve kalite bayrağınızı okullara çekmeye gelmiştir” dedi.

Kalite Danışmanı Murat Ermiş, sendika üyesi müdürlere iki saate yakın bir sunum yaparak eğitim kurumlarında farkındalık oluşturmanın yollarını anlatmaya çalıştı. ISO 9001:2008 Kalite Belgesi eğitim kurumlarına nasıl alınır sorusunu yaptığı sunu ile anlatan Kalite Danışmanı Murat Ermiş, eğitim kurumlarının gelişi güzel yönetilmemesini, herkesin kendi ezberi üzerinden yöneticilik yapmamasını, deneme yanılma yolu ile yapılan idareciliğin telafisi mümkün olmayan arızalar oluşturacağını söyledi. Bir eğitim sendikasının eğitim kurumlarına nasıl kalite getirebiliriz sorusunu kendisine sormak bir yana bunu hayata geçirmeye çalışmasının takdire şayan olduğunu söyleyen Kalite Danışmanı Murat Ermiş, sendikaların hizmet içi eğitim merkezi gibi çalışması herhalde Eğitim-Bir-Sen’in getirdiği bir yenilik dedi.

Kalite semineri sonrası yapılan ikram anında okul müdürleri Kalite Danışman Murat Ermiş ile karşılıklı sohbet ederken, sendika yöneticilerine düzenlenen seminerden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak:Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …