Anasayfa / Kamu Haberleri / Sendikalara Üye Memur Sayıları 2008 yılı

Sendikalara Üye Memur Sayıları 2008 yılı

Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Bu hizmet kolunda, yine Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen, en çok üyeye ulaştı. Türk Eğitim Sen’in üye sayısı 145.791’den 146.127’e çıktı. Eğitim Sen’in üye sayısı ise 119.909’dan 112.366’ye düştü. Eğitim Bir Sen’in üye sayısı ise 95.949’den 119.046’ya çıktı. Eğitim İş’in üye sayısı ise 8.384’dan 15.970’ya çıktı.

Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri

Bu hizmet kolunda, yine Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Büro Sen, en çok üyeye ulaştı. Türk Büro Sen, geçen yıl 34.894 olan üye sayısını bu yıl 35.498’e çıkardı. KESK’e bağlı BES’in üye sayısı 23.212’den 22.379’a düştü. Büro Memur Sen de üye sayısını yaklaşık bin arttırdı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler

Bu hizmet kolunda, yine Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen, en çok üyeye ulaştı.Türk Sağlık Sen’in üye sayısı 78.472’den 84.183’e çıktı. KESK’e bağlı SES’in üye sayısı ise 36.419’den 38.548’e çıktı. Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen ise 45.584 üye sayısından 71.222’ye çıktı. Memur Sen’in en çok üye artışı sağladığı hizmet kolu sağlık hizmetleri kolu oldu.

Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri

Bu hizmet kolunda en çok üyeye Türk Haber Sen sahip oldu. Sendikanın üye sayısı 13.541’dan 13.689’a yükseldi.

Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk İmar Sen en çok üyeye sahip sendika unvanını korudu. KESK’e bağlı Yapı Yol Sen’in üye sayısı ise 5.445’den 5.093’e düştü.

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri

Ulaştırma Hizmetleri

Üye sayısı 10.033’ten 9.399’a düşmesine rağmen, Türk Enerji Sen, en çok üyeye sahip sendika oldu.

Türk Ulaşım Sen yine en çok üyeye sahip sendika oldu. Sendikanın üye sayısı 7.184’ten 7.803’e çıktı.

Tarım ve Ormancılık Hizmetleri

Memur Sen’e bağlı Toç Bir Sen üye sayısını 14.83’ten 17.318’e çıkarak en çok üyeye sahip sendika unvanını aldı. Türk Tarım Orman Sen, bu hizmet kolundaki yetkiyi kaybetti. Türk Tarım Orman Sen’in üye sayısı 16.605’ten 15.680’e düştü.

Diyanet ve Vakıf Hizmetleri

Memur Sen’e bağlı Diyanet Sen 36 bin olan üye sayısını 42 bine çıkararak, bu hizmet kolunda, yine en çok üyeye sahip sendika oldu.

Kültür ve Sanat Hizmetleri

Bu hizmet kolundaki liderlik yine değişmedi. Kesk’e bağlı Kültür Sanat Sen, üye sayısındaki küçük düşüşe rağmen en çok üyeye sahip sendika oldu. Bu hizmet kolu, Kesk’in toplu görüşmelere katılmasını sağlayacaktır. Kesk, eğitim ve yerel yönetim hizmetleri kollarındaki en çok üyeye sahip sendika unvanını kaybetmesine rağmen bu hizmet kolunda en çok üyeye sahip sendika unvanını korudu.

Yerel Yönetim Hizmetleri

Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen yine en çok üyeye sahip sendika oldu. Bem Bir Sen üye sayısını 28.451’den 30.483’e çıkardı. Tüm Bel Sen’in üye sayısı ise 25.812’den 24.687’e düştü.

Kaynak:Antalya Türk Eğitim-Sen

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …