Anasayfa / Kamu Haberleri / Sözleşmeli Öğretmen Özür Grubu Takvimi Nihayet Açıklandı

Sözleşmeli Öğretmen Özür Grubu Takvimi Nihayet Açıklandı

Sendikamız KPSS iptali yüzünden ertelenen öğretmen atamaları ile belirsiz bir tarihe ötelenen, sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme ve ilk defa sözleşmeli öğretmen görevlendirmeleri konusunu sürekli gündemde tutarak bakanlık üzerine ısrarlı bir baskı oluşturmuştur.

özür grubu yer değiştirmelerinin mutlaka ilk atamalardan önce gerçekleşmesi gerektiği iddiamız halen sağlık, eş ve eğitim özrü bulunan sözleşmeli öğretmenlerimiz için hayati önem taşımaktadır. son olarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız 30 kasım 2010 tarihli yazılı başvurumuzda bu konunun altını çizerek özür grubu yer değiştirmelerin ilk atamalardan önce yapılmasını talep etmiştik. (http://www.aes.org.tr/portal/haberler/1406-meb-soezlemeli-oezuer-durumu-yer-deitirme-takvimini-acklasn.html) Bu çabalarımızın karşılık bulmasından ve bakanlığın sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme ve ilk defa sözleşmeli öğretmen görevlendirme takvimlerini açıklamış olmasından dolayı kıvançlıyız.

Açıklanan takvime göre, sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmeleri 17 Aralık’ta, ilk defa sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi ise 31 Aralık’ta sonuçlandırılacak. İlk defa görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenlerin göreve başlamaları 31 Ocak 2011’de gerçekleşecektir.

Tüm meslektaşlarımızın kazanılmış haklar korunarak adil özlük haklarıyla birlikte kadroya geçişini sağlamak esastır. Bu özür grubu atamalarının özrü yüzünden mağdur edilen sözleşmeli öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN
ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Sıra No YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER TARİH