Anasayfa / Kamu Haberleri / YAKLAŞIK 35 BİN SAĞLIKÇININ MAAŞI ARTACAK

YAKLAŞIK 35 BİN SAĞLIKÇININ MAAŞI ARTACAK

4 Kasım 2009’da Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını sağlıkla ilgili bir üst öğrenim saymayan YÖK, bu kararından 4 Şubat 2010’da dönmüştü.  Geçen süre içerisinde bu bölümden mezun olan yaklaşık 35 bin sağlık çalışanı maaşlarında 200-300 TL arası bir kayıp yaşamışlardı. YÖK’ün bu bölümü tekrar üst öğrenim saymasının ardından Sağlık Bakanlığı da bir yazı ile taşra teşkilatlarını bilgilendirerek gerekli işlemlerin 4 şubat tarihinden geçerli olmak üzere yapılmasını istedi. Taşra teşkilatlarının düzenlemesinin ardından çalışanların maaşlarındaki kayıpta sona erecek. 35 bin sağlıkçının maaşı ve döner sermayeden alacağı pay yükselecek.

Türk Sağlık-Sen ise arada yaşanan 3 aylık sürenin kaybı ile ilgili olarak her çalışan için dava açmaya hazırlanıyor. Çalışanların talebi halinde sendika bu davaları açarak 3 aylık mağduriyetin önüne geçmeye çalışacak.

40 bin sağlık çalışanının sorununun çözüldüğü kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ YÖK’ün kararı 35 bine yakın sağlıkçıyı mağdur etmişti. Bakanlığın yazısının ardından taşra teşkilatları bir an önce düzenlemeyi yaparak çalışanların mağduriyetlerine son vermelidirler. Yazıda 04 Şubat 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere işlem yapılması gerektiği belirtilmiştir. Yani Sağlık Bakanlığı 04 Şubat 2010’dan tarihinden sonrası için üst öğrenim olarak kabul ederek ödeme yapacaktır. Burada haksız bir şekilde 3 ay bir mağduriyet yaşanmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda gerekli girişimleri yapacağız. Ayrıca isteyen her üyemiz için bu konuda bireysel davalar açarak çalışanların 3 aylık mağduriyetlerinin önüne geçeceğiz. Bu konuda hukuki desteğe şubemizle görüşerek bu bölümü bitiren sağlık çalışanı arkadaşlarımız rahatlıkla kavuşabilirler.” dedi.

Basın Bürosu
01 Mart 2010

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …