Anasayfa / Kamu Haberleri / Zamlı memur maaşları

Zamlı memur maaşları

Maliye Bakanlığı, yılın ilk 6 aylık dönemi için memura yüzde 1,06 enflasyon farkı verileceğini bildirdi.
Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, TÜİK´in Ocak-Haziran dönemi tüketici fiyat artışlarını yüzde 3,59 olarak açıklamasının ardından yılbaşında maaşlarına yüzde 2,5´lik zam yapılan devlet memuru, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına yüzde 1,06 oranında enflasyon farkı verilecek.

Aynı şekilde Bütçe Kanunu uyarınca memur maaşlarına yılın ikinci yarısı için 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 2,5 oranında zam yapılacak. Enflasyon farkıyla birlikte toplam zam oranı da yüzde 3,59´a yükselecek.

Bakanlar Kurulu da bu çerçevede daha önce Bütçe Kanunu ile belirlenen memur maaş katsayılarını enflasyon farkına göre yeniden düzenleyecek.

-ZAMLI MAAŞLAR-

Yapılan hesaplamalara göre, enflasyon farkı 13´ün 3´ündeki bir hizmetli maaşına 7,5 lira, müsteşar maaşına 49,5 lira, 9´un 3´ündeki polis memuru maaşına 21,1 lira, 7´nin 1´indeki doktor maaşına 24,1 lira, 11´in 1´indeki hemşire maaşına ise 15,4 lira ek zam olarak yansıyacak.

Yüzde 2,5´lik Temmuz zammının dahil edilmesiyle, hizmetli maaşındaki artış 44 lira, müsteşar maaşındaki artış 167 lira, polis memurunun maaşındaki artış 71 lira, 7´nin 1´indeki doktor maaşındaki artış 68 lira, hemşire maaşındaki artış da 51 lira olacak.

Enflasyon farkı ve Temmuz zammıyla birlikte 15 Temmuzda 133,75 lira tutarındaki eş ve 2 çocuk yardımı ile asgari geçim indirimi dahil müsteşar maaşı 4.667 liradan 4.834 liraya, genel müdür maaşı 4.264 liradan 4.416 liraya çıkacak.

9´un 2´sindeki bir devlet memurunun yine aile ve çocuk yardımıyla birlikte eline 1.337 lira, hizmetlinin eline ise 1.298 lira geçecek.

3´ün 1´indeki baş komiser maaşı 2.330 liraya, 9´un 2´sindeki öğretmen maaşı 1.548 liraya, 1´in 4´ündeki bir profesör maaşı da 3.790 liraya yükselecek.

-MEMUR MAAŞLARI-

Maliye Bakanlığına göre enflasyon farkı ve Temmuz zammıyla birlikte evli, eşi çalışmayan ve 2 çocuğu bulunan, bu çerçevede 133,75 lira aile ve çocuk yardımı alan, asgari geçim indirimi de buna göre hesaplanan bazı devlet memurlarının eski ve yeni maaşları şöyle:

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …