Anasayfa / Mevzuatlar / Vekil Ebe ve Hemşirelere İzin Hakkı Değerlendirilecek

Vekil Ebe ve Hemşirelere İzin Hakkı Değerlendirilecek

Türk Sağlık-Sen vekil ebe-hemşirelerin yılık izin, doğum izni, mazeret izni ve diğer izin haklarından faydalandırılması için yaptığı başvuruyu değerlendiren Sağlık bakanlığı söz konusu talebin yapılacak mevzuat çalışmalarından değerlendirileceğini kaydetti.
Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan başvuruda Vekil ebe ve hemşirelerin izin haklarından faydalandırılmamasını her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğuna dikkat çekilmişti. Yasal gerekçeler göz önüne alınarak vekil ebe ve hemşirelerin yılık izin, doğum izni, mazeret izni ve diğer izin haklarından faydalandırılması yönünde yasal düzenleme yapılması istenmişti.

Sağlık Bakanlığı ise başvuruya ilişkin sendikamıza gönderdiği cevapta, sendikamızın vekil ebe hemşirelerin izin haklarından faydalandırılması ile ilgili yazısının incelendiği kaydedildi. Söz konusu talebin Bakanlıkça yapılacak mevzuat değişikliği çalışmalarında değerlendirileceği belirtildi.

Vekil ebe hemşirelere izin hakkı ile ilgili mahkemelerin olumlu karar verdiğini hatırlatan Genel Başkanımız Önder Kahveci ” Açtığımız dava sonucunda Aksaray İdare Mahkemesi, vekil ebe ve hemşirelerin memur olduğuna karar vererek memurlar gibi mazeret, doğum ve aylıksız izin kullanabileceklerine hükmetmişti. Hukukça uygun görülmeyen ve Anayasaya aykırı olan vekil ebe ve hemşirelerin izinlerden faydalandırılmamasına son verilmelidir. Bakanlığın başvurumuza verdiği cevaptaki mevzuat değişikliği çalışmaların bir an önce yapılarak vekil ebe-hemşirelerin izin haklarına kavuşmasını istiyoruz.” dedi.

Memur olarak çalışanlar, Meslek Yüksek Okulu ….. bölümü mezunu olmaları halinde tekniker kadrosuna atanabilirler mi?

Bilindiği üzere, 15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ve 21/092004 …