Anasayfa / Davalar ve Sonuçları / 76. Madde Şube Müdürü Atamalarına Bir İptal Daha

76. Madde Şube Müdürü Atamalarına Bir İptal Daha

Bağcılar Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunda Müdür Başyardımcısı Ersin Kudretoğlu adına sendikamızın avukatı Şahin Zenginal tarafından açılan davada, İstanbul Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne 76. Maddeye göre atanan Mehmet Garip’in ataması iptal edildi.

Ersin Kudretoğlu’nun 06.05.2009 tarihli Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atanma isteminin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından reddi ve aynı göreve Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürünün atanmasıyla ilgili işlemin iptali için dava açıldı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi 30.04.2010 tarihinde oy birliğiyle işlemin iptaline karar verdi.

İdare Mahkemesi, işlemin iptali ile ilgili şu gerekçeyi gösterdi: “Boş olan şube müdürlüğü kadrosuna atama yapılmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 9. Maddesine göre 15 gün önce duyuru yapılması gerekirken, herhangi bir duyuru yapılmadan Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Garip’in Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atanmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır”.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

SİVAS BÖLGE İDAREDEN ROTASYON KARARI