Anasayfa / Davalar ve Sonuçları / Aile Hekimliğinden Geri Dönüşün Engellenmesine Dava Açıldı.

Aile Hekimliğinden Geri Dönüşün Engellenmesine Dava Açıldı.

Sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğine eklenen Aile hekimi ve aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalayan çalışanların kadrolarının sözleşme imzaladıkları aile hekimliği biriminin bulunduğu Aile Sağlığı Merkezine aktarılması öngören düzenlemenin iptali için Danıştay’a dava açtık.
Dava dilekçesinde Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkındaki Kanun’da aile hekimliğinde görev alacak personelin kadrosu ile ilişkisinin devam ettiği ve sözleşmeli personelin aile hekimliğinden ayrılıp eski kurumlarındaki boş pozisyonlara öncelikle atanacaklarının hüküm altına alındığı hatırlatıldı. Yönetmeliğinin kanuna aykırı bir düzenleme içermesinin hukuka uygun olmadığı belirtildi.

Dilekçede ayrıca söz konusu düzenleme ile aile hekimliğine geçen personellerin eski görev yaptığı kadrosuna dönmesinin engellenmeye çalışıldığı ifade edildi. Söz konusu hükmün aile hekimleri ve aile hekimleri ile çalışan sağlık personelinin mağduriyetine yol açacağından iptal edilmesi istendi.

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Aile hekimliğine geçen sağlık çalışanlarının eski kadrolarına dönüşünü engellemek için yapılan düzenleme aile hekimliği kanuna aykırı olduğunu ifade etti. Bu düzenleme ile amaç aile hekimliğini personelin terk etmesini önlemek diyen Genel Başkanımız çalışanları zorla sistemin içinde tutmak için yapılan düzenlemenin iptali için dava açtıklarını kaydetti.

SİVAS BÖLGE İDAREDEN ROTASYON KARARI

Sivas ilinde zorunlu yer değişikliği kapsamında görev yeri değiştirilen okul müdürü üyemizin açmış olduğu davada …