Anasayfa / Davalar ve Sonuçları / ANLAŞMADAN SONRA GÖREVE BAŞLAYANLARA PROMOSYON ÖDENMELİDİR

ANLAŞMADAN SONRA GÖREVE BAŞLAYANLARA PROMOSYON ÖDENMELİDİR

Adana 2. İdare Mahkemesinin 2008/1147E, 2008/1896K sayılı kararı ile Sendikamız Türk Eğitim Sen üyesi Murat ZÜLFÜKAR’ın banka promosyonlarından payına düşen kısmın kendisine verilmemesine ilişkin tesis edilen işlem iptal edilmiştir. Öğretmen üyemizin banka ile yapılan sözleşmeden sonra atanmış ve eski görev yerinde de promosyon almamıştır.

Görev yaptığı yere promosyon ödemesinin yapıldığı tarihten sonra göreve başlamış olsa dahi promosyon parası ödenmesi gerektiğine dair karar vermiştir.. Ayrıca idarenin kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlü olduğu da aynı kararda yer almıştır.

Zaten ekonomik olarak zor koşullarda yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimizin daha da mağdur edilmeleri hiçbir hukuk devletine yakışmamaktadır. Verilen bu yargı kararları bu anlamda son derece önemlidir.

Türk Eğitim-Sen

SİVAS BÖLGE İDAREDEN ROTASYON KARARI

Sivas ilinde zorunlu yer değişikliği kapsamında görev yeri değiştirilen okul müdürü üyemizin açmış olduğu davada …