Anasayfa / Davalar ve Sonuçları / Hastanelerde Yemek Artık Ücretsiz

Hastanelerde Yemek Artık Ücretsiz

Sendikamızın eylemleri ve girişimleri neticesinde bir sorun daha çözüldü. Yataklı tedavi kurumlarında yemek ücretleri ilgili yönetmelikteki değişikliğin bugün resmi gazetede yer almasıyla birlikte artık hastanelerde yemeklerden ücret alınmayacak. Ücretsiz yemek uygulamasının tarihi de 1/1/2008 olarak düzenlendi.
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Yataklı tedavi kurumlarında yemeklerin ücretli olduğu günden itibaren yaptığımız eylem ve açıklamalarla bu sorunu gündeme getirdik. Sorunun çözülmesi Maliye ve Sağlık bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Sonunda da başarıya ulaştık. Asla evrak takipçiliği yaparak işi çözdük demedik. Resmi gazetenin bugünkü sayısında yer alan değişiklikle çalışanların yemek sorunu artık son bulmuştur. Bugüne kadar kesilen yemek ücretleri de geri ödenecektir. Türk Sağlık-Sen olarak mücadeleye ve yeni kazanımlara imza atmaya devam edeceğiz.”dedi.

Kaynak:Türk Sağlık-Sen

28 Nisan 2009 SALI Resmî GazeteSayı : 27213

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2009/14815

Ekli “Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 3/3/2009 tarihli ve 2394 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 nci ve 212 nci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/3/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 1 – 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğine aşağıdaki madde eklenmiştir.

“EK MADDE 1 – Bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden yataklı tedavi kurumlarında (üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dahil) görev yapanlar, hasta için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanır.”

MADDE 2 – Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik 1/1/2008 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

SİVAS BÖLGE İDAREDEN ROTASYON KARARI

Sivas ilinde zorunlu yer değişikliği kapsamında görev yeri değiştirilen okul müdürü üyemizin açmış olduğu davada …

1 Yorum

1. 4/b li personelin yemek sorunu üniversite hastanelerinde çözülmemiştir. Tüm Sendikalar Yanlı ve yablış haber yapmıştır.

EL insaf :
    Hatayı kabul erdemdir