Anasayfa / Davalar ve Sonuçları / İstanbul’dan 76. Madde İle Okul Müdürü Atamalarına Bir İptal Daha

İstanbul’dan 76. Madde İle Okul Müdürü Atamalarına Bir İptal Daha

İstanbul İli Bayrampaşa İlçesi Sağmalcılar Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Kurşad Zora adına sendikamızın avukatı Şahin Zenginal tarafından açılan davada, İstanbul Bağcılar Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi Müdürlüğüne 76. Maddeye göre atanan Muharrem Dinleyicinin ataması iptal edildi.

Muharrem Dinleyicinin 30.04.2009 tarih ve 42566 sayılı Bakanlık onayı ile Bağcılar Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi Müdürlüğüne yapılan atamasını İstanbul 10. İdare Mahkemesi haksız bularak 05.10.2010 tarihinde oy birliği ile atanma işleminin iptaline karar verdi.

İdare Mahkemesi, işlemin iptali ile ilgili şu gerekçeyi gösterdi: “Dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır”.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türk Eğitim-Sen
İstanbul Bölge Başkanı
Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

SİVAS BÖLGE İDAREDEN ROTASYON KARARI