Anasayfa / Davalar ve Sonuçları / ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ BİR HUKUK ZAFERİ DAHA!!!!!!!

ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ BİR HUKUK ZAFERİ DAHA!!!!!!!

2547 sayılı Kanunun 50-d maddesi uyarınca Ankara Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görev yapan ve aynı kanunun 33. maddesi uyarınca doktor araştırma görevlisi olarak atanmak isteyen üyemizin başvurusu Akademik Kurul kararı ile ihtiyaç yoktur gerekçesi ile reddedilmiştir.

Bu işleme karşı yerel mahkemeye dava açılmış, ancak yerel mahkemece her zaman olduğu gibi kurul kararlarının yargıya intikal edilemeyeceği gerekçesi ile red kararı verilmiştir. Sendikamız avukatı tarafından takip edilen dava Danıştay’a temyiz edilmiş

Akademik Kurul kararlarının yargıya konu edilebileceği net bir biçimde ifade edilerek yerel mahkemenin kararı bozulmuştur. Bu karar ile birlikte aynı durumda olanlar Akademik Kurul kararlarına karşı bu karardan itibaren yargıya gidebilecektir. Bu karar 50-d ve 33-a kapsamında görev yapan üniversite çalışanlarının kurul kararlarına karşı yargıya gitmesi yolunu açmıştır. Üniversitelere tanınan takdir yetkisi bu karar ile kısıtlanmıştır.
Kaynak: Türk Eğitim-Sen

SİVAS BÖLGE İDAREDEN ROTASYON KARARI

Sivas ilinde zorunlu yer değişikliği kapsamında görev yeri değiştirilen okul müdürü üyemizin açmış olduğu davada …