Anasayfa / Sendikal Haberler / 1 MAYIS VE DİĞER TATİL GÜNLERİNDE EK DERS KESİNTİSİ YAPILMASIN

1 MAYIS VE DİĞER TATİL GÜNLERİNDE EK DERS KESİNTİSİ YAPILMASIN

Hükümetin hazırladığı yasa taslağına göre 1 Mayıs tarihinin resmi tatil olarak kabul edilmesi kuvvetle muhtemeldir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ek ders ücret kararlarına göre okulların milli bayramlar dışında tatil edilmesi halinde öğretmenler büyük hak kaybına uğramaktadır.

1 Mayıs’ın tatil olmasıyla eğitim çalışanları yeni bir ek ders kaybı mağduriyeti daha yaşayacaktır. Öğretmenlerin ek ders kaybı yaşamamaları için; milli bayramlar dışındaki dini bayramlar, hava şartlarından dolayı okulların tatil edilmesi, seçim ve 1 Mayıs tarihlerinde öğretmenlerin ek ders görevlerini yapmış sayılmaları veya görevli izinli sayılmaları gerekmektedir.

Sorunun çözülmesi, eğitim çalışanlarının ek ders ücretleri kesilmemesi için Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı sayın Cemil ÇİÇEK’in şahsına resmi yazı ile başvuruda bulunduk. Bir an önce gereken düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin oluşmasının engellenmesini umuyoruz.

Kaynak:Türk Eğitim-Sen

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …

1 Yorum

1. handan incedayı

Ekders ücretini keserek verecekleri 1 mayıs tatilini istemiyoruz!!!
    Vermeseler de tatilimizi de yapıyoruz, taksime de çıkıyoruz zaten.