Anasayfa / Sendikal Haberler / AKP, Kamu Görevlilerine Mesaj

AKP, Kamu Görevlilerine Mesaj

AKP, Kamu Görevlilerine Mesaj Atarak Mitinge Katılım Çağrısı Yapıyor! – 2009-03-20

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulunun açıklaması.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP hükümeti yapacağı mitinglere katılımı artırmak için olmadık yöntemlere başvurmaya devam etmektedir. Bugüne kadar seçim çalışmalarında “devlet imkânlarını kullandığı” iddialarının sürekli olarak dillendirilmesi yetmiyormuş gibi, şimdi de kamu emekçilerinin cep telefonlarına kısa mesajlar atılarak mitinge davet edilmeleri gündeme gelmiştir. Son günlerde çok sayıda eğitim emekçisi bu durumdan rahatsız olduklarını ifade ederek sendikamıza başvurmuş ve bu uygulamaya yönelik tepkilerini iletmişlerdir.

AKP’nin Ankara’da yapılacak olan seçim mitingi öncesinde tüm kamu görevlilerinin cep telefonlarına AKP Ankara İl başkanlığı tarafından iki kez kısa mesajlarla “mitinge katılım” daveti gönderilmiş olması, neresinden bakılırsa bakılsın başlı başına bir skandal olarak değerlendirilmelidir.

Tüm kamu görevlilerinin cep telefonlarına aynı içerikli mesajın gönderilmesi, kişiye özel bir bilgi olan cep telefonu numaralarının AKP İl Başkanlığı’na nasıl ulaştığı ya da bu bilgilerin kimler tarafından nasıl AKP İl Başkanlığına “servis edildiği” sorularını gündeme getirmektedir.

Kamu görevlilerinin özel bilgilerinden olan cep telefonu numaralarına, iktidar partisi tarafından “mitinge katılım” mesajları atılması 29 Mart seçimlerinin nasıl bir atmosferde gerçekleşeceğinin işaretidir. Benzer pek çok uygulamada olduğu gibi bu konuda da Yüksek Seçim Kurulu’nun duruma müdahale etmesi ve başlı başına bir hukuk skandalı olan bu uygulamanın sorumluları hakkında gerekli hukuksal işlemi başlatmaları gerekmektedir.
Eğitim- Sen

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …