Anasayfa / Sendikal Haberler / ‘ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARI YARIM’

‘ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARI YARIM’

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, araştırma görevlilerinin yaklaşık asgari geçim haddinin yarısı kadar maaş aldığını belirtti.

Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının 2008’deki toplam sayısının 73 bin 724 olduğunu bildirerek, bunların yaklaşık yüzde 45’inin araştırma görevlilerinden oluştuğunu kaydetti.

Kadro garantileri olmayan araştırma görevlilerinin, maddi sıkıntı içerisinde olduğunu ve görev tanımlarında belirsizliklerin bulunduğunu anlatan Bostan, ”Üniversitelerimizde öncelikli olarak araştırma görevlilerinin maddi sıkıntıları bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bugün 7/1’deki araştırma görevlisi 1470 TL maaş alırken, 2009 yılı Mart ayı sonu itibariyle 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 2 bin 770 TL’ye yükselmiştir. Araştırma görevlileri yaklaşık asgari geçim haddinin yarısı kadar maaş almaktadır” ifadelerini kullandı.

Bostan, araştırma görevlilerinin en önemli sorunlarından birinin de ”50/d kadrosunda bulunanlarının tezlerinin bitiminde üniversite ile ilişiklerinin kesilmesi” olduğunu belirterek, araştırma görevlisi atama yetkisinin de YÖK’ün takdirinde olmadığını hatırlattı.

Hanefi Bostan, ”50/d kadrosu”nda bulunan araştırma görevlilerinin, ”33/a araştırma görevlisi” kadrosuna naklen atanmaları için tekrar ALES puanı istemenin abesle iştigal olduğunu iddia ederek, bu atamaların yapılması için YÖK’ten izin alınmasını şart koşmanın, üniversiteler üzerinde tahakküm kurma anlamına geldiğini öne sürdü.

Kaynak:Sendikaltv

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …