Anasayfa / Kamu Sendikaları / AZERBAYCAN MİLLETVEKİLLERİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLLERİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

Türkiye’de temaslarda bulunan Azerbaycan Milletvekilleri bugün (18.04.2009) Türk Eğitim-Sen’i ziyaret etti. Azerbaycan Milletvekilleri Sabir Rüstemhanlı, Aynur Guliyeva ile Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Tenzile Rüstemhanlı ve gazeteci Doç. Dr. Aysel Fadak’tan oluşan heyet, Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyarette Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılmasına yönelik gelişmeler görüşüldü.
Genel Başkan İsmail Koncuk, Türk Milleti’nin Ermenistan sınır kapısının açılmasına karşı olduğunu belirterek, “Bu sınır kapısı, Türk Milleti’ne rağmen asla açılamaz. Böyle bir karar alan Hükümet, tarih önünde ciddi sorumluluk altında kalacaktır” dedi.

Koncuk, Ermenistan sınır kapısının neye karşı açılacağını sorarak, “Sizin attığınız adıma karşı, karşı taraf hiçbir adım atmıyorsa, bu taviz vermektir. Taviz vermek onurlu bir dış politika değildir” dedi. Karabağ sorunu, sözde soykırım iddiaları gibi varolan sorunlar çözülmedikçe, Ermenistan sınır kapısının açıklamasının gerek Azerbaycan’la gerekse İslam dünyası ve diğer Türk Cumhuriyetleri’yle güven bunalımına neden olacağına işaret eden Genel Başkan, “Yaşanacak olan güven bunalımını on yıllarca gideremeyiz.

Bütün sorumluluk, bu kararın altına imza atan hükümete aittir” şeklinde konuştu. Ermenilerin Karabağ’dan çekilmeden böyle bir konunun gündeme gelmesinin bile Türk Halkı’na yapılmış bir hakaret olarak kabul edileceğini ifade eden Koncuk, şunları kaydetti: “Başbakan Erdoğan, Hatay’daki konuşmasında, ‘Karabağ’dan çekilmeden sınır açılmaz’ dedi. Bunun doğru olmasını diliyorum. Bu açıklama bizi biraz rahatlattı. Ermenistan, Karabağ’dan çekilmedikçe asla sınır kapısı açılmayacaktır. Aksi durumda hareket edenler, bunun hesabını Türk Milleti’ne verirler.”

Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ise, Türk Milleti’nin, kardeş Azerbaycan’ın sıkıntı içine düşmesini istemeyeceğini ifade ederek, Türkiye’nin bu süreçten güçlenerek çıktığını ve herkesin gereken cevabı aldığını söyledi. Sınır kapısının açılmasının dış güçlerin bir dayatması olduğunu belirten Rüstemhanlı, Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilmediği sürece sınır kapısının açılmaması gerektiğini vurguladı. Azeri parlamenter Aynur Guliyeva ile Azerbaycan Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı da, Ermenistan sınır kapısının var olan sorunlar çözülmedikçe açılmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak:  Türk Eğitim-Sen

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …