Anasayfa / Sendikal Haberler / Bu Dilekçeyle Yemek Paralarınızı Geri Alabilirsiniz

Bu Dilekçeyle Yemek Paralarınızı Geri Alabilirsiniz

Sağlık çalışanlarından yemek ücreti alınmamasına dair Yönetlemikte düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2008. Yani aradan geçen sürede kendisinden yemek ücreti kesilenler yemek paralarını alabilecek. Peki ama nasıl?

Bu güne kadar kendisinden yemek ücreti kesilen sağlık çalışanları aşağıdaki dilekçeyle kurumlarına başvurmaları halinde yemek ücretlerini alabilecek.

Kaynak: Türk Sağlık-Sen

……………………… DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİNE

………………………….

Hastaneniz uhdesinde halen …………… olarak görev yapmaktayım.

Bilindiği gibi, Maliye Bakanlığı Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 11.03.2008 tarih ve 115456-4 Sayılı genel yazısına istinaden ……. tarihinden itibaren tarafımdan yemek ücreti kesilmiştir.

Ancak, 28 Nisan 2008 tarih ve 27213 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin 1.maddesinde; bu yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden yataklı tedavi kurumlarında ( üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dahil ) görev yapanların, hasta için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanacakları düzenlenerek hüküm altına alınmıştır. Aynı yönetmeliğin 2.maddesinde ise; yönetmeliğin 01.01.2008 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe gireceği hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla, ilgili yönetmelik hükümleri göz önüne alınarak …………….. tarihinden itibaren tarafımdan kesilen yemek ücretlerinin hesaplanacak yasal faiziyle birlikte tarafıma ödenmesi hususunda gereğini önemle arz ederim. …../…./2009

Adres:                                                                                                                                                                         Ad – Soyad

İmza

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler