Anasayfa / Sendikal Haberler / CHP Adayı da Eğitim-Bir-Sen’de

CHP Adayı da Eğitim-Bir-Sen’de

10.03.2009
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube tarafından düzenlenen “Adaylar Projelerini Anlatıyor” programına Saadet Partisi, Ak Parti, BBP ve MHP Adaylarından sonra CHP’de konuk oldu. CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Dr Altınok Öz, Eğitim-Bir-Sen ve Bem-Bir-Sen yöneticileri ile bir araya geldi.

Memur-Sen’e bağlı sendikaların Kartal Ofisinde Mehmet Akif İnan toplantı salonunda yapılan “Adaylar Projelerini Anlatıyor” toplantılarının 5.si CHP ile yapıldı. Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “Türkiye’nin en büyük memur sendikası olmak için makası daraltmış, Mayıs ayı itibariyle sayısal büyüklüğünü tescilleyecek olan Memur Sen; toplumun bütün kesimlerinin sorunlarını kendi sorunu bilmektedir. Bu sebeple Yerel Yönetimlere talip adayları tanımak, projelerini dinlemek ve kent yönetimine ilişkin yaklaşımlarını almak için bütün siyasi partileri burada konuk ediyoruz. Fikirlerini alıyor ve görüşlerimizi aktarıyoruz. Çünkü kendimizi siyasetin ve kamu yönetiminin paydaşı olarak görüyoruz. Yerel yönetim seçimleri sonrası oluşturulacak “Kent Konseyleri/Meclisleri” tabela kuruluşlarla doldurulmak yerine sendikalar, meslek odaları gibi kuruluşların katılımı ile oluşmalı. Kentin geleceğine ilişkin fikir üretecek, çözüm sunacak kuruluşlar entelektüel birikimi içinde barındıran sendikalardır. Sendikaların taşıdığı potansiyel göz ardı ediliyor ve sendikalar kontrol altında tutulması gereken kurumlar olarak görülüyor. Biz kent yönetimi için paydaş olmak istiyoruz. Katılımcı yönetim istiyoruz. Bunun için bütün adayların yaklaşımlarını dinlemek için bir araya geliyoruz. Bu gün CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Dr. Altınok Öz ile birlikteyiz” dedi.

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Dr. Altınok Öz, davet için sendikacılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “ Ben bir Hekim’im. Bizim işimiz insan iledir. İnsan merkezli bir yönetim anlayışı için yerel yönetime talip oldum” dedi. Kartal’da ortak yaşam alanlarının kalmadığını en ufak yerin konut ve yapılaşma amaçlı kullanıldığını söyleyerek. Denize kenarı olan Kartal denizden faydalanamamaktadır. Ne yazık ki Kent Meydanı yoktur diyen Dr. Altınok; “ Denize kenarı olan Kartal’ı denizle buluşturacağız. Her mahalleye kreş’ler açacağız ve çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakacakları yer olmadığı için sosyal hayattan kopan, eve hapsolan kadınlarımızı çeşitli projeler ile üretken hale getireceğiz” dedi.

Kartal’ın imar ve yapılaşma ile ilgili işlemlerini Mimarlar Odası’nın teyidini aldıktan sonra yapacağız. Ortak aklı kullanacağız. Bu konuda Mimarlar Odası ile taahhütname imzaladım diyen Dr Altınok Öz; “ CHP gelirse Belediye’ye başörtülüler giremeyecek” gibi söylentiler için bunlar kirli propagandadır, Ben hekim olarak, Hipokrat Yemini etmiş biri olarak bütün insanlara eşit muamelede bulunmayı taahhüt ediyorum. İnsan merkezli bir yöneticilik anlayışında insanlar arası ayrım olur mu? Dedi.

Program sonunda, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; CHP Adayına “Öğretmen Hatıraları” kitabını hediye etti
Kamudan.com

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …