Anasayfa / Sendikal Haberler / Kaymakamlık Oluruyla Görevli Başhemşirelere Döner Sermaye Müjdesi

Kaymakamlık Oluruyla Görevli Başhemşirelere Döner Sermaye Müjdesi

Türk Sağlık-Sen kazanımlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak sendikamızdan müjdeli haber kaymakamlık oluruyla görev yapan başhemşirelere geldi.
Kaymakamlık oluruyla görev yapan başhemşirelere asli kadroları üzerinden döner sermaye katsayıları hesaplanarak ödeme yapılıyordu. Sadece bakanlık oluruyla görev yapan başhemşirelerin döner sermaye katsayıları başhemşirelik kadrosundan bu haktan yararlanabiliyordu.

Sendikamız tarafından Aksaray Ağaçören Devlet Hastanesinde görevli başhemşire için açılan davada Mahkeme döner sermaye katsayının başhemşirelik kadrosu üzerinden ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Kararda her ne kadar kaymakamlık oluru ile görev yapılsa da söz konuşu işlemin Anayasanın angaryayı düzenleyen 18. maddesi gereğince vekaleten atanılan göreve ilişkin hak ve tazminatları eş değer miktarda meblağın tazminat olarak davacıya ödenmesi gerektiği belirtildi.

Mahkeme Aksaray Ağaçören Devlet Hastanesinde Başhemşirelik görevini vekaleten yürüten davacının, yürüttüğü göreve ilişkin olarak ödenecek ek ödemenin ‘’Tavan Ek Ödeme Katsayısı ‘’ve Hizmet Alanı Kadro- Ünvan’’ esas alınarak ödenmesi talebinin reddine dair işlemin iptaline karar verilmesi talebiyle bölge avukatımız aracılığıyla açmış olduğu davada Aksaray İdare Mahkemesi dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Mahkeme söz konusu işlemi iptal etmesi ile Kaymakamlık oluru ile görev yapan başhemşirenin döner sermaye katsayısının 0,70 üzerinden hesap edilerek ödenmesi sağlandı.

Kazanılan dava ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci adaletsizliğin giderildiğini ifade ederek “ Kaymakamlık oluru ile görev yaptığı için, bakanlık oluruyla görev yapandan daha az döner sermaye alan Başhemşirelerin uğradığı haksızlık bu dava ile giderilmiş oldu. Mahkeme ister bakanlık, ister kaymakamlık olsun vekaleten görevlendirmelerde personelin yürüttüğü görevin hak ve tazminatlarını alması gerektiğine hükmetmiştir. Böylelikle sendikamız tarafından bir mağduriyet daha giderilmiştir” dedi.

Kaynak:Türk Sağlık-Sen

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …

1 Yorum

1. peki ya 4924 lü başhemşireler için de geçerli olcakmı?