Anasayfa / Sendikal Haberler / Milli Şehit Kemal Bey Anıldı.

Milli Şehit Kemal Bey Anıldı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi Milli Şehit Kemal Bey’ i Saygıyla Andı
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR, Osmanlı Devleti’nde sorun çıkararak isyana teşebbüs eden Ermenileri devlet kararı üzerine Suriye’ye sevk etme görevinden ötürü yargılanarak 10 Nisan 19191 yılında idam edilen Yozgat Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’i saygıyla andıklarını beyan etti.

Mustafa UĞUR açıklamasına, “Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey Türk Milliyetçisi olduğu için asılan ne ilk ne de son kahramandır” diyerek başladı.

UĞUR; “Ecnebi devletlerin ve içimizdeki Ermeni ve Rumların entrikaları ile Damat Ferit Hükümeti tarafından yaşamına son verilen bu kahraman Türk Evladı, idam sehpasına yürürken ailesini milletine emanet etmişti. Emanetine bugün ne kadar sahip çıkıldığı tartışılır. Ama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk TBMM’de O’nu “Milli Şehit” olarak kabul ettirip, Türk’ün itibarını emperyalizme karşı korumuştur. Oysa Gazi’nin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bugün Türk’e sövgü suç olmaktan çıkarılmıştır” dedi.

Bağımsızlığımız için bu vatan ve bayrak için çok şehitler verildiğini ve vermeye de devam edildiğini belirten UĞUR; “Bu milleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Ama ülkemizin geleceği olan gençlerimiz unutulmamalıdır ki düşman uykuda olsa bile yiğit kuşkuda gerek. Türk genci her zaman tarihini okumalı ve araştırmalıdır çünkü biz bu düşmanlara geçmişte fırsat vermedik ve budan sonra da hiçbir zaman vermeyeceğiz” dedi.

UĞUR, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “10 Nisan 1919 tarihinde Beyazıt Meydanı’nda idam edilen Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’i ve Ermeniler tarafından canice öldürülen tüm Türk Halkını saygı ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun”

ALPEREN UĞUR
Şube Basın Bürosu

Kaynak: Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi