Anasayfa / Sendikal Haberler / Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinde Mağdur Edilen Öğretmenler Çözüm Bekliyor

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinde Mağdur Edilen Öğretmenler Çözüm Bekliyor

Sayıştay kararına rağmen Eylül ayından sonra ilk atanan öğretmenler ile ücretsiz izin dönüşü (askerlik, doğum sonrası) göreve başlayan bazı öğretmenlerimiz öğretim yılına hazırlık ödeneği alamamaktadırlar.

Eğitim-öğretim yılının Eylül ayından sonraki dönemi içinde herhangi bir tarihte ilk atanan ya da ücretsiz izin sonrası göreve başlayan öğretmenlerimize öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenmesinin sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na talepte bulunduk. İlgili bakanlıkların bu konuda duyarlılık göstermelerini istiyoruz.

Konuyla ilgili olarak ilgili bakanlıklara gönderdiğimiz yazılar ektedir.

Bu durumda olup öğretim yılına hazırlık ödeneği alamayan üyelerimiz durumlarına uygun yazımız ekindeki dilekçe örneklerini kendilerine uyarlayıp, kurumlarından istekte bulunabilir; kurumları tarafından olumsuz cevap verilmesi halinde ise dava açmak üzere hukuk büromuza başvurabilirler.
Kaynak: Eğitim Bir-Sen

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …